CiU, PSC i PP s'alien per tombar el govern municipal a Sentmenat

Les tres formacions registren una moció de censura un mes després que els socialistes sortissin del govern encapçalat per Marc Verneda

Redacció
16 d'octubre del 2016
Actualitzat el 17 d'octubre a les 8:29h
Acord entre les forces per fer la moció de censura
Acord entre les forces per fer la moció de censura | PSC Sentmenat
Els grups municipals de CiU, PSC i PP a Sentmenat (Vallès Occidental) han registrat aquest dissabte una moció de censura a l’alcalde Marc Verneda, de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat (ACS), el qual governa amb tant sols 3 dels 13 regidors del Ple des del passat mes de setembre. ACS forma govern en solitari després de trencar el pacte amb el PSC per constants desavinences amb la cap de llista, Montserrat Rueda.

Des d’aleshores, tant socialistes, com CiU i el PP han treballat per formar un executiu alternatiu sumant els seu set regidors (3 de CiU, 3 del PSC i 1 del PP). En un comunicat, els tres grups polítics han anunciat que la moció de censura es debatrà en

Ple el proper divendres 28 d’octubre a les dotze del migdia.
Segons han informat CiU, PSC i PP, la finalitat de la moció de censura a l’alcalde Marc Verneda és instaurar una nova organització municipal, basada en un model “innovador que inclogui noves línies de treball”. “Sentmenat cal que tingui un govern de majoria i estable, que centri la seva acció en la millora social i econòmica del municipi”, han remarcat.

L'acord per presentar la moció arriba després que a principis de setembre es trenqués el pacte de govern entre PSC i ACS. Els dos partits es van acusar mútuament tant de manca de voluntat per desenvolupar els acords de govern com de falta de consens i diàleg entre els diferents membres de l’executiu. La mala maror entre l’alcalde i Montserrat Rueda, va anar en augment, fins el punt que Marc Verneda va ordenar el decret de destitució de la cap de files socialista.

Com a última opció, però, Verneda es va oferir a aturar el decret si Rueda es retractava de la seva actitud vers ACS. Els socialistes no van acceptar la proposta i va ser el mateix grup municipal qui va presentar la renúncia per abandonar el pacte de govern.