Jordi Soriano revela que Joan Carles Sánchez coneixia les comissions

L'exregidor del PP explica en el llibre "Cas Mercuri, la galàxia de Bustos" de la periodista de NacióDigital Sara González que l'exalcalde de Sabadell tenia contacte amb els intermediaris que rebien diners d'empresaris que volien aconseguir obra pública a la ciutat

08 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:37h
Joan Carles Sánchez, en una imatge d'arxiu
Joan Carles Sánchez, en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
El cas Mercuri investiga una presumpta trama de corrupció urbanística a Sabadell que va fer caure de l'alcaldia el carismàtic Manuel Bustos després de 13 anys de mandat. Va ser el 27 de novembre del 2012 quan va esclatar el cas i va ser Joan Carles Sánchez qui es va fer càrrec de l'alcaldia primer accidentalment i després de forma definitiva fins a les eleccions municipals del 2015. L'exregidor del PP Jordi Soriano, assenyalat per la investigació de Mercuri com el principal cobrador de comissions a canvi d'afavorir empreses per obtenir obra pública, assegura en el llibre Cas Mercuri, la galàxia Bustos (Edicions-Saldonar), de la periodista de NacióDigital Sara González, que Sánchez, com a mínim, tenia coneixement dels pagaments que feien els empresaris.

Tot i que en els anys que són objecte d'investigació de la trama Sánchez era el regidor d'Urbanisme no ha estat mai imputat per presumpte cobrament de comissions. De fet, tan sols està esquitxat en la peça 34 del cas, en la qual també són investigats Manuel Bustos i els exregidors Paco Bustos, Ricard Estrada i Joan Manau per cometre un delicte d’apropiació indeguda o de malversació de fons públics per haver rebut assignacions com a membres del consell d’administració de l’empresa CASSA.

De fet, en el llibre, l'empresari penedit i imputat que va destapar el cas Mercuri, Nicolás Giner, inclou Sánchez en el "grupet" del suposat pinyol de la trama. Soriano, que nega haver cobrat mai cap comissió, relata que qui va rellevar Bustos al capdavant de l'Ajuntament de Sabadell tenia relació directa amb intermediaris que presumptament cobraven sobres de diners il·lícits.

Tot i que el cas Mercuri investiga una presumpta trama de corrupció Urbanística, ni Bustos ni cap regidor del seu govern està imputat, per ara, a la peça principal del cas, la número 1, la que investiga els suposats pagaments de comissions.