Els Mossos volen incrementar relacions amb les policies locals per fer front al «top manta»

Asseguren que l’experiència d’aquest estiu ha estat positiva | Preveuen una campanya per conscienciar la ciutadania perquè no compri als manters

Manters al Parc Güell
Manters al Parc Güell | Adrià Costa
Redacció
07 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:57h
Els Mossos d’Esquadra volen intensificar les relacions amb les policies locals catalanes per fer un front comú al fenomen del top manta. Així ho ha determinat el director general de la Policia, Albert Batlle, que aquest matí ha presidit al Complex Central dels Mossos, a Sabadell, la sessió de treball en què hi han participat representants de diferents municipis i organismes catalans vinculats.
 
L’experiència d’aquest passat estiu avala, segons Batlle, que una bona coordinació entre els Mossos d’Esquadra i les policies pròpies de cada municipi permet fer front a la venda il·legal, sense tenir en compte les competències de cada cos. “No podem caure en la compartimentació de responsabilitats, tots hem d’ajudar a afrontar la problemàtica, i es farà també de cara al futur”, ha expressat.
 
De la mateixa manera, apunta la necessitat de millorar en la sensibilització social, motiu pel qual preveu que es facin campanyes adreçades tant a autòctons com a turistes, un sector important on treballar donat que en els darrers dos anys ha incrementat un 22% els visitants només a la ciutat de Barcelona. 
 
Per altra banda, Batlle ha destacat que la coordinació també implica cooperar en allò que convingui amb la resta de cossos de seguretat presents a l’Estat, com és el cas de la Guàrdia Civil i la Policia. En aquest sentit, ha fet esment a l'operació d'aquest estiu, liderada per els Mossos en col·laboració amb la Policia, en què es va actuar contra una xarxa que introduïa a Barcelona productes il·legals des de Turquia a través de Huelva.
 
A la reunió, que ha presidit Batlle juntament amb el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, hi han participat representants dels municipis de Barcelona, ​​Calafell, Castelldefels, Llançà, Lleida, Roses, Salou, Sitges, Terrassa , Torroella de Montgrí i Vendrell. De la mateixa manera, hi han pres part membres de l'Associació Catalana de Municipis (AMC), la Delegació del Govern a Catalunya, el Port de Barcelona i les conselleries d'Empresa i Coneixement i Interior de la Generalitat.