El Síndic investiga les actuacions de l'administració amb els sorolls a l'aeroport de Sabadell

Un grup de veïns de Barberà del Vallès s'ha queixat per les molèsties dels avions en enlairar-se i aterrar | La investigació es fa d'ofici

ACN
06 d'octubre del 2016
Aeroport de Sabadell
Aeroport de Sabadell | Norma Vidal
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d'ofici per aclarir quines actuacions estan duent a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments afectats en relació a les molèsties per sorolls a l'aeroport de Sabadell. L'actuació s'ha iniciat a partir d'una queixa plantejada per un grup de veïns de Barberà del Vallès, un dels municipis implicats, juntament amb Badia i Sant Quirze del Vallès.

També s'han tingut en compte les informacions publicades sobre el malestar dels afectats per la inactivitat de la Comissió de Seguiment Ambiental de l'aeroport, que no es convoca des del 2009. Segons apunta el Síndic, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat, que té designada una plaça en aquesta comissió, ha dit que mai no ha estat convocada a cap reunió.

Ribó recorda que va intervenir fa uns quants mesos arran d'una queixa per manca de resposta de la Subdirecció General de Ports i Aeroports a l'escrit d'un ciutadà, en representació de dues federacions d'associacions de veïns de Barberà i Sant Quirze del Vallès. Tot i que finalment l'administració va respondre a la persona interessada, en l'actuació recentment iniciada el Síndic posa l'accent en la inactivitat de la Comissió de Seguiment Ambiental de l'aeroport.