Sabadell incrementa un 20% els recursos destinats a ajuts menjador

La ciutat comptarà aquest inici de curs amb 3.586 ajuts

Redacció
09 de setembre del 2016
Actualitzat el 10 de setembre a les 9:50h
S'incrementen les beques menjador
S'incrementen les beques menjador | Ajuntament de Castellar del Vallès
L’Ajuntament de Sabadell incrementarà aquest curs l’aportació municipal per als ajuts menjador en 67.000 euros, cosa que representa un 18,6% més en relació amb el curs passat. L’objectiu és atendre l’augment de la demanda d’aquests ajuts per part de les famílies i destinar els màxims recursos possibles per afavorir la cohesió i la igualtat entre tots els ciutadans i ciutadanes.

Dels 360.000 euros que s’hi van destinar a principis del curs 2015-2016 es passarà als 427.000 per aquest 2016-2017. Enguany es comptarà amb 3.586 ajuts menjador atorgats per la Generalitat i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, un 54% més respecte als que s’havien aprovat a inicis del curs passat (2.328) i un 9% més dels vigents al juny (3.294). Dels 3.586 ajuts aprovats ara, l’Ajuntament de Sabadell en complementarà 1.169, un 37% més que els complementats a inicis del curs passat.

L’augment de recursos municipals aquest curs dóna continuïtat a altres ja impulsats anteriorment. Així, l’any passat, l’Ajuntament va incrementar les partides per complementar els ajuts concedits per la Generalitat i el Consell Comarcal i va habilitar 43.000 € del fons de contingència per garantir l’ajut als infants que havien quedat fora de la convocatòria però que, segons criteris tècnics municipals atenent raons socioeconòmiques, sí hi havien de tenir accés. Ara es confirma aquesta línia ascendent amb un nou increment previst als pressupostos.

De les 5.293 sol·licituds tramitades a Sabadell –un increment de prop del 10% respecte de l’any passat–, i al marge de 3.586 que han estan aprovades, un total de 1.122 s’han denegat per superar el nivell d’ingressos, i hores d’ara encara hi ha 526 pendents per incidències en la consulta de dades amb l’Agència Tributària i prop d’una seixantena estan pendents de processar.

Tot i que la Generalitat i el Consell Comarcal han comunicat les dades el dia 7 de setembre, la Regidoria d’Acció Social ha data d’avui ja ha informat a les famílies dels ajuts atorgats. Així mateix, els professionals de la Regidoria d’Acció Social estan revisant les sol·licituds denegades o que resten pendents de resoldre per valorar si en algun cas, segons valoració tècnica i per motius socioeconòmics, caldria garantir la concessió de l’ajut. En aquests casos, serà l’Ajuntament el que assumeixi el cost de l’ajut. D’altra banda, també s’estan fent gestions sobre aquelles sol·licituds on s’han detectat incidències en el creuament de dades amb l’Agència Tributària, per tal que les famílies aportin la documentació adient per poder resoldre les situacions.

Ajuts complementats

Dels 3.586 ajuts aprovats per a Sabadell, la gran majoria són del 50% del cost del menú i fins ara només 35 són del 100%. En aquest marc, l’Ajuntament complementarà 1.169 ajuts fins al 70, 90 o 100%, a banda d’assumir els ajuts d’aquells casos que hagin estat denegats però que, segons criteris tècnics municipals, haurien de tenir un ajut garantit. Precisament el percentatge de cobertura és, segons el regidor d’Acció Social de Sabadell, un dels reptes encara pendent del sistema.

“Cal treballar per incrementar el nombre d’ajuts per part de la Generalitat que cobreixin el 100% del cost del menú, sense necessitat de complement municipal", apunta el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez.