Els Garrotins, el concurs de flams i el Ball de la Bola, protagonistes de la tarda de diumenge

També han tingut molt èxit la sessió de Lindy Hop a l'envelat de la Plaça Major i la passejada de vespes i motos clàssiques

Concurs de Menjaflams a l'Eix Macià
Concurs de Menjaflams a l'Eix Macià | Juanma Peláez
Redacció
05 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:23h
Els concursos de Menjaflams i el de Garrotins que s'han celebrat a l'Eix Macià han tornat a esdevenir un èxit. Centenars de persones s'han aplegat l'espai per participar d'aquestes activitats, així com d'altres propostes familiars. Aquest matí, a més, ha tingut lloc la festa de l'escuma que també ha comptat amb una elevada participació.
 
Un altra de les grans propostes de la tarda ha estat el Ball de la Bola que s'ha celebrat a la plaça de Sant Roc. Els sabadellencs Gemma Raimat i Miquel Carbonell han estat els guanyadors i una trentena de parelles hi han participat, una cita que ha atret tot de curiosos i assidus de la ciutat. Entre els assistents ha destacat la presència del diputat d'Esquerra a Madrid Gabriel Rufián, que és veí de la ciutat.

Aquesta dansa té els seus orígens en el Ball dels Hereus. Es balla amb parella i se’n poden afegir un nombre indefinit. Aquest ball agafa com a referent un tipus de beguda, la bola, que es bevia per la Festa Major a finals del segle XIX i que consistia a barrejar en una gran sopera cervesa i gasosa amb un bolado al mig regat amb rom, que s'encenia. 
 

Rocòdrom a Can Marcet. Foto: Juanma Peláez


Altres propostes destacades de la tarda de diumenge han estat el rocòdrom a la piscina de Can Marcet, la passejada de vespes i motos clàssiques, el concurs d'Scrabble que la Plataforma per la Llengua i la Federació Internacional d'Scrabble en català han dut a terme a l'Acadèmia Catòlica o la classe oberta de Lindy Hop que ha omplert a vessar l'envelat de la Plaça Major, així com l'actuació de la formació de flamenc Kon Tacón a la plaça Sant Roc.