Gegants, diables i castellers donen el tret de sortida a la Festa Major 2016

Més d'un miler de persones donen la benvinguda a la celebració a la plaça Sant Roc |

Diables davant l'Ajuntament de Sabadell
Diables davant l'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
Norma Vidal
02 de setembre del 2016
Actualitzat el 04 de setembre a les 16:50h
Més d'un miler de persones s'han aplegat a la plaça Sant Roc per prendre part en el Despertar de Festa Major d'enguany. Els Castellers de Sabadell han aixecat els tradicionals pilars d'inici de festa acompanyats pel so de les gralles. 
 

Aixecada de pilars d'inici de Festa Major a Sabadell. Foto: Juanma Peláez

 

Els Gegants de la Concòrdia, els de la Creu Alta i els de Gràcia, acompanyats de diversos capgrossos han dut a terme un cercavila que ha recorregut el centre de la ciutat des del carrer Sant Isidre, passant pel de l'Agricultura, la Ronda Zamenhof i el carrer Gràcia fins arribar a la palça Sant Roc on han ofert diversos balls per engrescar a petits i grans. 
 

Els gegants de Sabadell a la porta de l'Ajuntament. Foto: Juanma Peláez


Per la seva banda, el Ball de Diables de Sabadell ha omplert els carrers del casc antic de foc des de la plaça Sant Jaume fins la porta de l'Ajuntament passant pel carrer de San Feliu, la plaça del Gas i el carrer Advocat Cirera. 

Paral·lelament els membres de la Uniño Excursionista de Sabadell (UES) han desplegat la Senyera des de la part superior del campanar de Sant Fèlix, que lluirà tota la Festa Major. 
 

Tot plegat a ha donat pas al pregó de Festa Major que enguany ha anat a càrrec de Xavi Bundó i Ricard Ustrell, els periodistes sabadellencs dels dos programes de ràdio líders del cap de setmana: Via Lliure a RAC1 iEl Suplement de Catalunya Ràdio. El punt i final l'ha posat un mapping de Joan Oliver que s'ha projectat sobre la façana de l'Ajuntament.