La Festa Major ofereix una mostra interactiva de tecnologies innovadores

Prop d’una vintena d’activitats per promoure el coneixement i l’ús de les noves tecnologies

Redacció
03 de setembre del 2016
Concert de Heavy per a Xics a la Festa de la Primavera.
Concert de Heavy per a Xics a la Festa de la Primavera. | Albert Segura
Aquest dissabte els jardins de la Fundació Antiga Caixa Sabadell (carrer d'en Font, 25) acullen la jornada Saba-TiC, una mostra interactiva de tecnologies innovadores, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell amb la col·laboració de diverses empreses i entitats. L’activitat pretén promoure el coneixement i l’ús de les noves tecnologies entre la ciutadania, inspirar noves inquietuds professionals i formatives en la gent jove, combatre l’escletxa digital per motius socioeconòmics o d’edat i, a més, donar a conèixer el teixit d’entitats locals i comarcals d’aquest sector.

La mostra, d’accés lliure i gratuït estarà integrada per diferents tallers destinats a totes les franges d'edat, del món "maker" i "do it yourself, DIY" (fes-ho tu mateix), és a dir, que propugna les possibilitats d'auto-fabricació d'objectes i dispositius digitals.

Des d’impressions en 3D fins a tallers de creació de robots

Els visitants podran participar en un taller/concurs de disseny d’objectes en 3D i tallers d’escaneig i impressió 3D, creació de robots, drons i mini-drons, creació de fotografies esfèriques immersives geolocalitzades, customització de la motxilla amb leds, robòtica (drawbots i trashbots), realitat augmentada i programació de videojocs entre d'altres.

Cal tenir en compte que per a la majoria de les activitats cal inscripció prèvia, com és el cas de les mini-impressions en 3D. Les persones interessades a obtenir una mini-impressió del seu rostre hauran de fer una inscripció prèvia a través del formulari en línia i el mateix dia de l'activitat podran ser escanejats obtenint, de forma gratuïta i en una hora aproximadament, una mini-reproducció del seu rostre.

Dins del taller de disseny 3D organitzat per Trànsit Projectes, s’ofereix la possibilitat de participar en un concurs amb el disseny que hagin realitzat, amb una impressora 3D com a premi. L’entrega del premi serà el mateix dissabte, a les 6 de la tarda, a l’espai de la mostra, i anirà a càrrec del regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Miquel Soler. 
 
Així mateix, per a tots els equips informàtics i tecnològics que no es puguin reutilitzar hi haurà, durant tot el cap de setmana, un punt de recollida d'aquest tipus de residus que aportarà l’empresa Electrorecycling.

Activitats de la jornada

10 h. Obertura de l’espai d’exposició

11 - 12 h.Taller/concurs de disseny d’objectes imprimibles en 3D per nois i noies de 12 a 16 anys (Organitza: Transit Projectes). A l’aula d’informàtica de l’Espai Cultura Fundació Antiga Caixa Sabadell. Inscripció prèvia al concurs: https://goo.gl/forms/eRiLEOCyZVKD4Vmg2     Bases del concurs: http://conventagusti.com/maker/concurs-saba-tic-de-disseny-en-3d/

Taller de creació de robots que dibuixen (drawbots) per a infants de 6 a 12 anys (Organitza: Maker Convent). Als jardins.
Inscripció prèvia: https://goo.gl/forms/juMeNPgzPUCdfRc62

12 - 13 h Taller/concurs de disseny d’objectes imprimibles en 3D per nois i noies de 12 a 16 anys (Organitza: Transit Projectes). A l’aula d’informàtica de l’Espai Cultura Fundació Antiga Caixa Sabadell.

Inscripció prèvia al concurs: https://goo.gl/forms/eRiLEOCyZVKD4Vmg2
Bases del concurs: http://conventagusti.com/maker/concurs-saba-tic-de-disseny-en-3d/

Taller de creació de joguines creades a partir de ferralla (trashbots) per infants de 6 a 12 anys (Organitza: Maker Convent). Als jardins.
Inscripció prèvia: https://goo.gl/forms/U3RslWPNHl9BXTnD3

13 - 14 h Taller/concurs de disseny d’objectes imprimibles en 3D per nois i noies de 12 a 16 anys (Organitza: Transit Projectes). A l’aula d’informàtica de l’Espai Cultura Fundació Antiga Caixa Sabadell.
Inscripció prèvia al concurs: https://goo.gl/forms/eRiLEOCyZVKD4Vmg2
Bases del concurs: http://conventagusti.com/maker/concurs-saba-tic-de-disseny-en-3d/

Taller “Customitza la teva motxilla” (amb LED, piles de botó...) per infants de 6 a 12 anys (Organitza: Maker Convent). Als jardins. Es recomana portar la seva pròpia motxilla.
Inscripció prèvia: https://goo.gl/forms/Xy1cCq3ya7bFotGn1

17 - 18 h Taller de creació de robots que dibuixen (drawbots), per a infants de 6 a 12 anys. Als jardins. (Organitzador: Maker Convent).
Inscripció prèvia: https://goo.gl/forms/juMeNPgzPUCdfRc62

18 h Lliurament de premi concurs d’objectes imprimibles en 3D (Organitza: Transit Projectes) a càrrec del regidor de tecnologies de la Informació i la Comunicació de l’Ajuntament de Sabadell, Miquel Soler.
Inscripció prèvia al concurs: https://goo.gl/forms/eRiLEOCyZVKD4Vmg2
Bases del concurs: http://conventagusti.com/maker/concurs-saba-tic-de-disseny-en-3d/

18 - 19 h Taller de creació de joguines creades a partir de ferralla (trashbots) per infants de 6 a 12 anys. Als jardins. (Organitza: Maker Convent).
Inscripció prèvia: https://goo.gl/forms/U3RslWPNHl9BXTnD3

19 - 20 h Taller “Customitza la teva motxilla” (amb LEDs, piles de botó...) per infants de 6 a 12 anys (Organitza: Maker Convent). Als jardins. Es recomana portar la seva pròpia motxilla.
Inscripció prèvia: https://goo.gl/forms/Xy1cCq3ya7bFotGn1

10 - 20 h Escaneig i mini-impressió 3D del teu rostre (Organitza: Espai Creactiu/3D Visual)
Inscripció prèvia: https://goo.gl/forms/pl8vO2GtGAssuGRY2

Sense inscripció (en funció d’ordre d’arribada i disponibilitat de l’equip organitzador):
Volada de drons (Organitza: Deflydrone)
Creació de fotos esfèriques immersives (Organiza: AllVREducation)
Prova d’ulleres/casc de realitat virtual, videojocs i scalextric (Organitza: Petits Enginyers)
Visionat de curtmetratge amb ulleres de realitat virtual, demostració de realitat augmentada sobre un quadern de dibuix (Organitza: ESDI, Escola Superior de Disseny)
Prova de noves tecnologies amb finalitats socials (Organitza: Tangencial).
Punt de recollida de residus electrònics “Electrorecycling”.

20 h. Tancament de l’espai d’exposició