Nou prefix per als números de telèfon d'algunes demarcacions

En l’últim Pla Nacional de Numeració del 2015 es van atribuir 86,5 milions de números a diverses províncies

Redacció
22 d'agost del 2016
Actualitzat a les 20:53h
Algunes províncies tenen una ocupació de números de telèfon superior al 80%
Algunes províncies tenen una ocupació de números de telèfon superior al 80% | Europa Press
La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sol·licitat al Ministeri d’Indústria que adjudiqui nous rangs de numeració als telèfons fixes per a certes demarcacions entre les quals hi ha Barcelona. En l’últim Pla Nacional de Numeració del 2015, es van atribuir 86,5 milions de números a diferents províncies ocupant el 79,8%, segons informa El País

Actualment hi ha 17,5 milions de números lliures, i no hi ha risc que s’acabin a mig termini. Però el fet de repartir els números de forma geogràfica ha creat una situació desigual i algunes demarcacions tenen una ocupació per sobre la mitjana, com és el cas de Barcelona amb un 86% de números ocupats o Lleida amb un 85%. Es considera una ocupació alta, quan està per sobre del 80% i en el cas de la província de Madrid, arriba fins al 97%, segons un informe de la CNMC.

Els números s’assignen segons criteris geogràfics, mòbils o números de tarifació addicional (per concursos, tarot, etc.), entre d’altres. Els números de mòbil comencen pel número 6 o 7 i els indicatius provincials per 9 o 8 (amb una segona xifra diferent a zero).

Per exemple, en el cas de Madrid, les dues opcions per fer front a aquesta situació els telèfons podrien tenir el prefix 81 (més un número de set xifres), o bé el 919 (més un número de sis xifres). Aquestes opcions són les mateixes que s'hauran de plantejar per les altres províncies que tinguin el mateix problema.