El Passeig estarà adequat per l'entrada en funcionament dels FGC

Serà un espai bàsic sense floritures i amb l’objectiu de millorar la confortabilitat per la primavera de 2017 | L’Ajuntament preveu tenir una proposta final i de consens pel futur de l’espai al març

El Passeig de la Plaça Major, vist des de l'Ajuntament
El Passeig de la Plaça Major, vist des de l'Ajuntament | Albert Segura
Albert Segura
29 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:34h
Al Passeig de la Plaça Major encara li queda temps per acabar semblant allò que ha de ser, un espai digne de la centralitat que li aporta la seva situació estratègica al cor de Sabadell. L’Ajuntament ha presentat aquest divendres el full de ruta per acabar de definir aquest espai maltractat durant 36 anys, i que pel que sembla encara estarà sotmès a les obres uns quants anys més.
 
D’acord amb els plans del govern municipal, l’objectiu passa perquè al setembre, coincidint amb l’entrada en funcionament de l’estació de Sabadell Plaça Major dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), l’espai sigui apte per a la circulació de vianants i garanteixi el bon accés a la nova parada. Posteriorment, de gener a març es treballarà en l’acabament del projecte tal i com és avui dia, sense els ornaments previstos com el punt d’aigua o la pèrgola, però incorporant elements que garanteixin la confortabilitat de l’espai.
 
Amb tot, el govern municipal encarregarà diversos estudis per trobar el consens necessari per definir l’espai del centre. “És una peça de la ciutat que fa 36 anys que remenem, 16 amb un govern i 20 amb un altre, nosaltres fa un any que som aquí i volem concreció en aquest punt”, ha expressat l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.
 
Amb tot, durant el mes d’agost s’habilitarà l’espai per anivellar el paviment de l’entrada a l’estació dels FGC, de les reixes i de l’ascensor, amb l’objectiu que l’accessibilitat estigui garantida. Ja de cara al gener, quan hagi passat la campanya comercial de Nadal, es començarà a treballar per adaptar l’espai i deixar-lo finalitzat d’acord amb el projecte inicial, sense comptar ni amb la pèrgola ni amb el punt d’aigua, i amb la voluntat d’introduir elements que facin l’espai confortable, amb zones d’ombra ja pensant en l’estiu.
 
La voluntat del govern municipal és que a la primavera de 2017 es pugui presentar el projecte final per al Passeig de la Plaça Major, després d’una llarga ronda de reunions i la participació de 245 persones. Amb tot, es treballarà per fer les bases tècniques per fer una edificació al passeig i urbanitzar els espais propers, encarregar el plec de bases per ordenar el jardí del Vapor Turull o redactar un Pla Director de Museus, així com crear una comissió municipal per fomentar l’ús d’edificis patrimonials en desús.
 
Tot i això, encara no hi ha un calendari establert per definir el futur final del Passeig, un escenari que es podria donar d’aquí a uns anys.