Picabaralla entre govern i PSC pel bloqueig a les mocions socialistes

L’alcalde assegura que l’amenaça de futures denúncies del PSC a membres de l’executiu fa impossible una entesa | Els socialistes de veto i acusen el govern de coaccionar l’oposició

Els regidors del PSC de Sabadell, aquest dijous
Els regidors del PSC de Sabadell, aquest dijous | Albert Segura
Albert Segura
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 22:03h
El darrer ple municipal del curs polític a Sabadell ha deixat un mal sabor de boca per la picabaralla que han mantingut els partits del govern i els representants locals del PSC pel veto que els socialistes denuncien que l’executiu fa a totes les propostes que planteja. L’alcalde, Juli Fernàndez, ha confirmat que les amenaces de futures denúncies a membres del govern no ajuden a què el govern doni suport a les iniciatives que surtin de la força que lidera Josep Ayuso.
 
El regidor socialista Cristian Sánchez i el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, s’han enganxat quan Berlanga ha apuntat que el govern no donaria suport a les mocions del PSC, insinuant la posició dels grups municipals que conformen el govern amb les seves accions judicials. Cal recordar que l’extinent d’alcalde Maties Serracant (Crida per Sabadell) va renunciar al càrrec quan el jutge el va informar que era investigat arran d’una denúncia del portaveu socialista, Josep Ayuso, per la concessió d’un sector de Cal Balsach al col·lectiu El Tallaret.
 
“El PSC no imputa”, ha etzibat Sánchez, mostrant-se visiblement indignat, i preguntant si seguiria bloquejant totes les mocions del PSC només per ser el PSC, recordant que representen un col·lectiu molt important de la ciutat: “Demanem al govern que es replantegi aquesta situació, estan deixant a banda una bona acció política, demanaria respecte a la nostra feina, el nostre criteri, les nostres sigles i la nostra funció d’oposició”, ha afegit.
 
Minuts més tard, en la presentació de la segona moció socialista, Josep Ayuso ha titllat la situació de “fets greus”, i ha avançat que tindria conseqüències. El regidor de Nova Economia i company de formació de Serracant, Albert Boada, ha posat cullerada en recordar que els socialistes fan “amenaces de posar denúncies inconcretes”.
 
Ja en el torn de precs i preguntes a l’alcalde, Ayuso ha tornat a la càrrega i ha denunciat el veto del govern a les mocions socialistes, assegurant que la posició de les forces que composen l’executiu local no concorda amb la que aquests partits tenen en altres localitats del país. “El senyor Berlanga ha manifestat que el govern votaria sistemàticament en contra de les mocions que presentés el PSC, el govern votarà contra totes les mocions que el PSC presenti en el futur?”, ha preguntat Ayuso.
 
L’alcalde, Juli Fernàndez, ha respost assegurant que es tracta d’una situació complexa amb una “velada amenaça” sobre futures denúncies que, ha afegit, els socialistes estan en el seu dret de presentar. “De manera genèrica, mentre aquesta decisió es mantingui, el que els membres del govern els transmetem és que en el nostre posicionament polític és molt difícil que puguem col·laborar de manera natural i normal”, ha assegurat Fernàndez.
 
I ha seguit igual de contundent: “El nostre vot serà negatiu en totes les mocions que no formin part de la fiscalització o l’actuació”.