Anticipa nega les acusacions de la PAHC i diu que són fruit d'una campanya de «desprestigi»

La gestora immobiliària s'ha mostrat sorpresa i ha assegurat que la relació amb la Plataforma i els afectats sempre ha estat "cordial, positiva i constructiva"

Redacció
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:15h
La gestora immobiliària Anticipa, propietat del fons Blackstone i responsable de la cartera de pisos de Catalunya Caixa, assegura que les acusacions "d'assetjament" a una parella de jubilats que ha fet la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) són "falses". Fonts de la gestora comenten que la relació amb el col·lectiu i amb els afectats sempre ha estat "cordial i constructiva" i atribueix les paraules de la Plataforma a "una campanya de desprestigi" envers Anticipa. 

La gestora immobiliària ha recordat que d'ençà que l'abril de 2015 va assumir la gestió dels préstecs hipotecaris de les 40.000 hipoteques de Catalunya Caixa, "no s’ha dut a terme cap desnonament. Alhora ha assenyalat que la seva política i forma de treballar no es basa en aquesta mena de pràctiques. "Sempre preferim negociar i intentar trobar una solució constructiva", han afirmat els responsables d'Anticipa que han explicat que en la gestió dels préstecs hipotecaris sempre prioritzen arribar de mutu acord amb els deutors a la sol·lució més adient: "S’atén a cada cas de manera particular per ajustar-se a les possibilitats dels titulars del crèdit, oferint alternatives com la restructuració del deute, la refinanciació o la dació en pagament", apunten.

En aquesta línia Anticipa recorda que la seva forma d'actuar és diferencial respecte les pràctiques habituals del sector bancari. "Al no estar sotmesos a les regulacions bancaries i no dependre del Banc d’España, tenim molta més flexibilitat i no apliquem les tècniques de la banca". Així mateix apunta que com a gestora immobiliària pot oferir sol·lucions personalitzades als clients d’acord a la seva capacitat respecte la seva solvència i valor del colateral. 

A banda, Anticipa ha remarcat que no es cert que s'hagi efectuat una "campanya agressiva incloent assetjament telefònic" envers la parella de Sabadell i ha advertit que les converses i els correus que ha intercanviat amb els afectats sempre han estat "constructius". 

Pel que fa al nou model financer que Catalunya Caixa hauria ofert als afectats i que ha comportat un increment considerable del seu deute, Anticipa nega tenir-ne coneixement previ i adverteix que quan es va renegociar aquesta hipoteca es va fer directament amb l'entitat financera. 

Esta previst que la PAHC, els afectats i Anticipa mantinguin una reunió aquest dijous per tractar de desencallar aquest cas.