Sant Quirze fa obres d'adequació als centres educatius

Les actuacions es fan durant l’estiu aprofitant les vacances escolars

Un dels espais on s'intervé.
Un dels espais on s'intervé. | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
28 de juliol del 2016
Durant els mesos de juliol i agost, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès durà a terme diverses actuacions de millora a les escoles del municipi. Es tracta de reparacions i arranjaments que permetran començar el curs 2016-2017 del tot preparats.

La intervenció més destacada es realitza a l’escola Purificació Salas i a l’Institut Salas Xandri que comparteixen espai. En aquests centres s’adeqüen aules per acollir els dos nous cursos de secundària, i es construeix una escala d’accés directe al primer pis per a l’alumnat de l’institut, la qual cosa facilitarà l’entrada i sortida dels estudiants. D’altra banda, al pati de l’escola, al costat del gimnàs, s’instal·la una pista multi esportiva que serà d’ús escolar i de la població en general.

Una altra actuació important és la que facilitarà la recollida de l’aigua de pluja del pati i de la teulada del gimnàs per evitar així els reguerons que es creen els dies de pluja. També es canvia de lloc el mòdul prefabricat situat al costat de l'edifici, i s’ubica junt amb l'altre mòdul, per tal de deixar lliure aquest espai perquè el curs vinent s'hi pugui construir un nou edifici d'educació infantil.

Pel que fa a l’escola Pilarín Bayés, situada a Les Fonts, es pinten els tres distribuïdors centrals i es realitza la reforma integral dels lavabos de P3. Aquesta obra implica el canvi del terra, de les rajoles internes, la reforma de l’enllumenat, de la instal·lació d’aigua i del clavegueram, i la construcció de sis inodors amb separadors de fenòlic.

A l’escola Onze de Setembre es pinten diferents espais: el vestíbul central, el passadís i l’aula d’anglès. També  s’instal·la una porta a la tanca d’accés a l’hort de l’escola per facilitar l’entrada a les persones que en tindran cura durant l’estiu.

Per últim, pel que fa a l’escola Turonet, s’està tramitant la contractació de la reforma de les finestres de tres aules d’educació infantil, que implicarà la instal·lació de finestres noves amb persiana, doble vidre i tancament tèrmic.