La PAHC acusa el fons Blackstone «d'assetjar» una parella de jubilats

El col·lectiu afirma que "el banc els va oferir uns models financers pretesament avantatjosos que han acabat per incrementar el deute a causa de la multiplicació d’interessos"

María i José, els dos jubilats afectats.
María i José, els dos jubilats afectats. | PAHC
Redacció
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:13h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) ha denunciat la situació que viuen la María i el José, una parella de jubilats de la ciutat que "s'ha vist atrapada i agredida per les pràctiques mafioses del fons Blackstone i la seva gestora immobiliària Anticipa", assenyalen. El col·lectiu assegura que existeixen nombrosos casos en què aquesta mena d'entitats s'aprofiten de la "ignorància dels termes legals de la gran majoria de la població" per "aprofitar-se de la situació i amenaçar a les famílies amb informacions falses i inquietants". 

En un comunicat, la PAHC ha informat que la Maria i el José van sol·licitar ara fa 21 anys un préstec a Catalunya Caixa per obrir un negoci familiar i van posar com a garantia la seva vivenda que ja estava pagada. "Tot i la brutal crisi econòmica i les creixents dificultats per fer front als pagaments, ells van seguir pagant cada mes a l’entitat financera a costa del seu benestar més elemental", asseguren els responsables de la Plataforma que expliquen que el passat mes d'abril la situació va canviar.

"Amb l’objectiu de seguir exprimint-los econòmicament, el banc els va oferir uns models financers pretesament avantatjosos que han acabat per incrementar el deute a causa de la multiplicació d’interessos", relaten. D’aquesta forma, el deute actual ha pujat fins a ser equivalent al valor de l’habitatge, tot i que segons la PAHC la Maria i el José "ja han pagat més de dues vegades el valor del préstec original".

En aquests sentit el col·lectiu assegura que en els darrers mesos la immobiliària del fons voltor Blackstone, ha dut a terme una campanya de cobrament "extremadament agressiva, incloent assetjament telefònic, amenaces de demandes judicials i de desnonament". Així mateix, la PAHC lamenta que "davant la ignorància dels termes legals de la gran majoria de la població, aquestes empreses opten per aprofitar-se de la situació i amenaçar a les famílies amb informacions falses i inquietants".