Sabadell destina 3,6 milions d’euros a un pla de xoc per millorar l'espai públic

Inclou actuacions per reparar ferms, places, zones verdes i fonts ornamentals | També hi ha una partida per contractar un servei de neteja, inspecció i manteniment de la xarxa de clavegueram

Redacció
26 de juliol del 2016
La Junta de Govern ha aprovat una proposta per destinar 3,6 milions d'euros a un pla de xoc per millorar l'espai públic de la ciutat i millorar l'estalvi i l'eficiència energètica en els edificis municipals. Aquesta notícia arriba després que diversos partits a l'oposició hagin expressat el seu descontentament per l'estat en què es troben alguns punts de la localitat. La darrera formació que ha parlat sobre aquesta qüestió ha estat el Partit Demòcrata Català, que fa dues setmanes va exigir un pla de xoc amb aquesta finalitat. 

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha explicat que el pressupost municipal ja preveia destinar una part important a la "dignificació i el manteniment de l'espai públic, els equipaments municipals i les polítiques de mobilitat urbana sostenible". Així, ha indicat que amb aquests 3,6 milions d'euros es dóna compliment a aquesta "voluntat transformadora que comença per adequar els carrers i les places per a la convivència, com a elements de cohesió social”.

Entre els expedients que s’han aprovat avui destaquen els 647.500,00 euros que es destinen a la contractació del servei de reparació i manteniments de ferms de les vies públiques durant un any. Guerrero ha destacat que “aquesta quantitat de diners és gairebé tretze vegades superior a la que hi havia consignada a la partida de manteniments l’any 2015”, apunta.

Una altra contractació destacada són 788.189,48 euros per al servei de manteniment i conservació de places i espais verds de part de Sabadell per als propers dos anys. A aquesta xifra cal sumar uns altres 89.566,98 euros per aquest concepte per al darrer trimestre d’aquest 2016. Concretament per al sector 2 de la ciutat, que inclou totes les places i espais verds del districte 7, a més del Parc Taulí, Parc de Can Gambús, Parc del Nord, Merinals i Bosc de Ca n'Oriac. Aquesta contractació està reservada a centres especials de treball i actualment la desenvolupa la cooperativa de Sabadell CIPO.

El pla de xoc es completa amb els 113.000 euros per al manteniment i conservació de les fonts ornamentals i de boca. Passat l’estiu hi haurà una altra partida per a la reparació de les fonts avariades, amb l’objectiu d’aconseguir que al llarg dels propers anys totes estiguin en funcionament

Pel que fa al clavegueram, s’han aprovat 227.500 euros per a la contractació del servei de neteja, inspecció i manteniment de la xarxa de clavegueram de la ciutat de Sabadell durant un any.

Una altra despesa important és la corresponent al manteniment de la senyalització de trànsit per un import de 1.218.750,00 euros per un període de dos anys més dos de pròrroga, en cas d'executar‐se, i que es podria ampliar automàticament en 250.000 euros més en cas de disposar de recursos econòmics addicionals. Mitjançant aquests contractes s'executaran principalment els treballs de col∙locació i reparació de senyalització vertical, pintat i renovació de la senyalització horitzontal, la gestió de la senyalització de les places de minusvàlids, així com altres treballs d'ordenació del trànsit i la mobilitat.

També s’ha aprovat fer obres de millora en l'estalvi i eficiència energètica de la climatització de diferents edificis municipals, amb un pressupost de 357.295 euros.

La despesa es completa amb manteniment i conservació de la gespa esportiva de l'Estadi Municipal de la Nova Creu Alta i de les pistes municipals d'atletisme Josep Molins, per valor de 107.604,19 euros.