Sabadell constitueix la Taula pel Benestar Animal

Es tracta d'un òrgan de participació que està previst que es reuneixi anualment

Imatge de la reunió de la Taula.
Imatge de la reunió de la Taula. | Ajuntament de Sabadell
Redacció
14 de juliol del 2016
Aquesta setmana s'ha constituït la Taula pel Benestar Animal. Es tracta d'una eina de participació que treballarà per la protecció i benestar dels animals a la ciutat. Està formada per representants dels grups municipals, les regidories de Salut, Espai Públic, Comerç, Policia Municipal i Benestar Animal i diverses entitats com l'Asociación Española de Equinoterapias, o la Lliga Protectora d'Animals i Plantes.

La primera reunió va servir per donar compte de l’estat de les accions iniciades per la Regidoria de Benestar Animal per a redactar una ordenança de tinença animal, així com l’explicació de les línies mestres d'aquesta. El text es va presentar fa uns dies i es preveu que a final d’any pugui entrar en vigor.

El regidor de Benestar Animal, Miquel Soler, ha expressat la seva satisfacció per “veure reunits per primera vegada a responsables municipals, grups polítics i entitats treballant en un objectiu comú, com és consolidar una línia d’actuació en l’àmbit del benestar animal”.

La creació d’aquest organisme respon al compliment de la moció aprovada pel Ple ara fa pràcticament un any, on també s’adquiria el compromís del govern per fer de Sabadell una ciutat lliure de maltractament animal. Està previst que la Taula es reuneixi almenys un cop l’any.