Sabadell enllesteix l'esborrany de l'ordenança sobre tinença d'animals

El document pretén treballar en favor dels drets i el benestar de les mascotes | Regularà aspectes com l'accés al transport públic o la presència de gossos de forma permanent en els horts | La previsió és que el text definitiu pugui aprovar-se a finals d'any

Foto de família de la roda de premsa d'aquest divendres
Foto de família de la roda de premsa d'aquest divendres | Norma Vidal
Norma Vidal
01 de juliol del 2016
L'Ajuntament de Sabadell ha fet un pas endavant per crear la nova Ordenança sobre tinença d'animals. El regidor de Benestar Animal, Miquel Soler, ha presentat aquest divendres el primer esborrany del text que és fruit del treball dels responsables municipals i representants de diverses entitats de la ciutat. Ara seran els serveis tècnics i jurídics de la casa els que analitzaran el document i quan hi donin el seu vist i plau es convocarà la taula de Benestar Animal i posteriorment la proposta passarà pel Ple. La previsió és que abans de finals d'any pugui aprovar-se la nova normativa. 

Segons ha explicat Soler, el document pretén que Sabadell deixi de ser una ciutat "que dóna l'esquena als drets i el benestar animal". Així ha indicat que la voluntat és "deixar clares les coses i que no hi hagi ambigüitats en aquest camp". En aquesta línia ha advertit que no es tracta d'una normativa per posar entrebancs, sinó per determinar com cal actuar davant de determinades situacions. "No es poden evitar algunes conductes però si que podem establir unes regles", ha apuntat Soler que ha advertit que amb aquest reglament si per exemple es detecta un cas de maltractament com ara gossos que alguns propietaris tenen tancats en terrats, es podrà actuar d'acord amb una norma. 

Entre d'altres aspectes el text blindarà la ciutat envers qualsevol activitat relacionada amb corrides de brous. També establirà una sèrie de deures pels tenidors d'animals com per exemple que els gossos s'han de treure a passejar almenys dos cops al dia o que no es pot tenir un animal tancat de forma permanent. Un altre dels aspectes sobre els que incidirà serà sobre l'accés al transport públic de persones que portin gossos, així com sobre les condicions en què es troben els gossos que moltes persones tenen vigilant horts a Sabadell.  
 
No més burros a Medievàlia

Soler ha aprofitat l'ocasió per referir-se a la polèmica sorgida entorn l'eliminació de les passejades en burro en l'edició de Medievàlia d'aquest 2016. "Amb aquesta normativa quedarà clar quines coses es poden fer a Sabadell i quines no", ha explicat el regidor que ha dit que aquestes passejades tenen una "finalitat comercial" i que suposen un perjudici pels animals que són trets del seu hàbitat. 

Aprovació a finals d'any

Aquest primer esborrany passarà ara a ser analitzat pels serveis tècnics i jurídics de la regidoria. La previsió és que el mes de juliol es convoqui la Taula de Benestar Animal - integrada per membres del govern, representants de formacions municipals i entitats- . "Un cop tinguem un primer treball esperen poder-ho parlar i debatre per trobar el consens amb la resta de forces polítiques", ha indicat Soler que ha explicat que té la intenció de reunir-se amb tots els Grups Municipals per tractar aquest tema. Tot fa pensar que l'aprovació inicial del document serà el proper mes de setembre i que després s'obrirà un període d'al·legacions. "A finals d'any confiem en tenir-la aprovada", ha manifestat el regidor.