Treballadors d'ABB aturen l'activitat a Sant Quirze en protesta per l'ERO

La firma planteja acomiadar 50 persones al centre vallesà | Es tracta d’un procés de transformació a escala internacional on el centre vallesà surt molt malparat

Protesta a la porta d'ABB a Sant Quirze, aquest dijous
Protesta a la porta d'ABB a Sant Quirze, aquest dijous | Comitè d'Empresa ABB
Redacció
01 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:00h
Els treballadors de l'empresa ABB de Sant Quirze del Vallès han fet una parada de l'activitat aquest dijous i aquest divendres en senyal de protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que la firma ha plantejat a escala estatal. L'aturada s'ha fet els dos dies de 10:00 a 11:00 hores, segons informa el comitè d'empresa, i ha comportat una protesta a la porta del centre i el tall temporal de la carretera d'accés de Sant Quirze a l'autopista C-58.

El departament que en surt més malparat de la reestructuració és el d’Administració i Comptabilitat, ubicat a Sant Quirze, un servei que s’externalitzarà a Cracòvia (Polònia), on els salaris són més baixos (756 euros de mitjana) i, per tant, suposarà un estalvi econòmic per a les arques de la firma. Des d’allà es donarà cobertura al centre i el sud d’Europa.

La intenció dels treballadors és reunir-se aquest divendres amb l'alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, per traslladar-li el seu malestar i preocupació.