En Comú Podem torna a guanyar les eleccions a Sabadell

La formació porpra obté el 28,41% dels vots i guanya en tots els districtes excepte el primer | El PSC és la segona força i C's passa de la quarta a la sisena posició | ERC s'imposa als districtes 1 i 2

Xavier Domènech, cap de llista d'En Comú Podem
Xavier Domènech, cap de llista d'En Comú Podem | Adrià Costa
Norma Vidal
26 de juny del 2016
Actualitzat el 27 de juny a la 13:04h
En Comú Podem (ECP) ha tornat a proclamar-se vencedor en les eleccions espanyoles a Sabadell, aconseguint el 28,41% dels vots, pràcticament el mateix percentatge que va sumar en els comicis del passat 20 de desembre (28,93%), el que suposa un total de 28.707 vots. En segon lloc ha quedat el PSC, que ha obtingut el 18,54%, seguit d'ERC, el PP i CDC que han aconseguit el 15,94%, l'11,4% i l'11,29%, respectivament. Per la seva banda, el C's s'ha quedat amb l'11,19% dels suports i ha passat de la quarta a la sisena posició a la ciutat. 

Nova campanya, noves eleccions i mateixos resultats. Com si es tractés del dia de la marmota, a Sabadell la repetició de les eleccions generals no ha servit per dibuixar un nou escenari. El cap de llista d'En Comú Podem, el sabadellenc, Xavier Domènech ha tornat a convèncer la majoria dels sabadellencs i la formació porpra ha tornat a arrasar a la majoria de districtes de la localitat. Com és habitual l'excepció l'han marcat els districtes primer i segon on el vot independentista s'ha tornat a imposar i ERC ha obtingut el 26,48% i el 23,61% dels vots. 

La jornada s'ha desenvolupat sense incidents. Amb tot, el fet que aquesta contesa electoral hagi coincidit amb un pont i el cansament generalitzat que arrossega la ciutadania, ha fet que només hagin pres part en aquestes eleccions un 71,48% dels 152.377 sabadellencs cridats a votar. Això suposa una disminució de 5 punts respecte els comicis del passat 20 desembre. 

En Comú Podem es consolida

En declaracions a NacióSabadell, el sabadellenc Joan Mena, que és el número 7 d'En Comú Podem i per tant tornarà a ser Diputat al Congrés, ha valorat molt positivament els resultats a la ciutat. Mena ha considerat que el fet que la victòria hagi tornat a repetir-se és un símptoma de la "consolidació" del projecte de la formació porpra a la localitat. "Hem tornat a guanyar a Sabadell i entenem que el nostre és un espai que es consolida com la força del canvi", ha explicat Mena. Alhora ha destacat que el resultat ha estat força transversal a tots els barris.
 

Joan Mena, Diputat al Parlament de Catalunya. Foto: Adrià Costa


Mena ha assegurat que la formació està en "bona disposició" d'arribar a l'Ajuntament. En aquest sentit ha dit que treballaran de cara a les eleccions municipals per esdevenir de forma clara l'alternativa al PSC. "Sabadell és una localitat on sempre han governat les esquerres des de l'inici de la Democràcia i volem ser l'alternativa davant un PSC que no té intenció per part de la direcció de reconduir la situació". 

Ciuró i Rufián, també tornaran a ser diputats

El cap de llista d'ERC en aquestes eleccions, el sabadellenc Gabriel Rufián i la número 3 de CDC, Lourdes Ciuró també seran diputats a la cambra espanyola. Per la seva banda, Miquel Calçada, no ha aconseguit els suports necessaris per esdevenir un dels representants del Senat espanyol.