Anna Fité: «Cal tenir un contrapunt positiu davant dels problemes»

L’escriptora i guionista sabadellenca Anna Fité presenta el seu darrer llibre, Xala, va! | L’obra relata la vivència de dues noies que es presenten al càsting per entrar a formar part d’un grup de música

Anna Fité presenta el llibre Xala,va!
Anna Fité presenta el llibre Xala,va! | Albert Segura
Redacció
25 de juny del 2016
Actualitzat el 27 de juny a les 0:42h
Què passaria si dues amigues de l’ànima es converteixen en competidores? I si fan una promesa per alguns difícil de complir? Aquesta és la situació de partida que la guionista i escriptora sabadellenca Anna Fité planteja a Xala, va!, el darrer llibre en què, en clau positiva, relata les circumstàncies que viuen dues noies que es presenten al càsting per entrar a formar part d’un grup de música, en plena renovació dels seus membres.
 
Editat per La Galera dins la seva col·lecció Grumets, Xala, va! explica la historia de la Cinta i la Jana, dues amigues molt fans del grup que duu el nom del llibre. Quan el conjunt fa un càsting per seleccionar les noves cantants, totes dues s'hi presenten, però fan un pacte: o entren les dues o no n'entra cap. Més de dues-centes aspirants competiran per ser les quatre escollides, les quatre noves estrelles musicals del grup.
 
“La idea la vaig tenir en un moment en què estava escrivint culebrots, coincidia el fenomen de Polseres Vermelles i d’altres sèries amb nois d’aquelles edats, que passen al món mediàtic de la nit al dia, i em va venir la pensada de fer una novel·la amb protagonistes preadolescents, on es mesclessin els nois, els pares i la música”, explica Fité.
 

Anna Fité, amb el llibre a la mà. Foto: Albert Segura


 
La història es desenvolupa sense drames però tampoc sense ser una comèdia, això si, amb un to divertit. “Cal tenir un contrapunt positiu davant dels problemes”, defensa Fité, que creu que en moments de conflicte cal tenir un puntet optimista. El llibre compta amb versió musical, preparada per saltar al teatre, amb lletra de la pròpia Fité, i amb temes com els que es van poder sentir en la presentació d’aquest dimarts en el Mirador del Museu del Gas, al centre de Sabadell, com ara Poc a poc i El Sol surt per a tu, amb música de Toni Ten. El següent pas és fer el salt a televisió, sector on Fité hi té àmplia experiència.

L'autora
 
Anna Fité Salvans (Sabadell, 1958) es va estrenar com autora de teatre infantil amb Blancaneus i la Reina Vanitosa i El somni del Petit Turquesa. Com a guionista ho va fer a Barri Sèsam, Los Lunnis i Leonart, a TVE. També escriu cantates per a nois i noies (El músic eixelebrat, Un rei per a Bretanya, La mare dels ous!, Al gorg d'Alzuna), espectacles musicals (On és el Rovelló?, Estrella Delta, Dodie i els dàlmates, Èlia amb Rai), sèries per a TV3 (Nissaga de Poder, Laberint d'Ombres, El cor de la ciutat, Ventdelplà, Olor de Colònia), i guions d'animació, entre d’altres.

El 2012 va estrenar Zoomwatts, conte musical per a emocionautes, creat amb el músic Saki Guillem. I a partir de l'espectacle ha escrit la novel·la Zoomwatts!!!, que ha publicat l'editorial la Galera i que ja va per la quarta edició. 
 

Els actors que posen veu als personatges d'Anna Fité. Foto: Albert Segura