Mas avisa que no hi haurà independència si CDC «falla» el 26-J

El president de CDC crida a reforçar Puigdemont i a aprofitar la debilitat del proper president espanyol | Ho ha dit en un acte a la plaça Doctor Robert de Sabadell

Artur Mas, president CDC, en un miting a Sabadell
Artur Mas, president CDC, en un miting a Sabadell | ACN
ACN
20 de juny del 2016
Actualitzat a les 23:29h
El president de CDC, Artur Mas, ha avisat aquest dilluns que no hi haurà independència si CDC "falla" en les eleccions del 26-J. "Algun extrem pot fallar, però CDC ha de tenir unitat interna, ser forta i no fallar, perquè si fallés Convergència aleshores sí que difícilment hi haurà independència. I això també està en joc el 26-J", ha advertit en un míting a la plaça Doctor Robert de Sabadell, on també ha participat la número 3 al Congrés, Lourdes Ciuró, el cap de llista Francesc Homs i el candidat al Senat, Miquel Calçada. 

Mas ha reclamat el màxim suport el 26-J perquè CDC pot arribar a ser decisiva i pot evitar que es "governi contra Catalunya", que l'executiu espanyol vagi cada setmana al TC "a carregar-se coses que són importants per als catalans", i pot aconseguir que es construeixin les infraestructures que són claus per al país. 

Però sobretot, ha demanat enfortir el seu partit també en clau del procés català. "Algun extrem, alguna força molt molt de l'extrem pot fallar, però si falla CDC no hi haurà independència. Si falla algun extrem pot arribar la independència, però si fallés Convergència s'ha acabat", ha conclòs. 

Al costat de CDC, també ha reclamat reforçar Carles Puigdemont, i més tenint en compte que el més probable, ha dit, és que a Madrid hi hagi un govern i un president "dèbils". "Si ara tenim la possibilitat gairebé certa que a Madrid hi hagi un president dèbil, fem que a Catalunya hi hagi un president fort, perquè després se l'haurà de jugar, haurà de tenir el lideratge", ha exclamat Mas, que ha insistit que "un president fort vol dir votar CDC" i que aquest és l'únic vot "decisiu i útil". 

Convergència és "garantia", segons ell, que quan arribin els moments difícils se la "jugarà sense càlculs partidistes", i ha posat d'exemple el 9-N o la formació de Junts pel Sí, que es va fer "també perquè la gent de Convergència va esperar fins a l'últim minut". 

També Homs ha demanat el suport a CDC per donar força a Puigdemont, que ha de liderar un procés "delicat" i que ha tingut la determinació de respondre amb "confiança" quan s'ha trobat amb "l'atzucac i l'entrebanc" de la CUP. Així mateix, ha apel·lat a votar Convergència per fer fora el PP de la Moncloa.

Per la seva banda, Loudres Ciuró ha aprofitat per repassar totes les assignatures pendents que l'Estat espanyol té envers Catalunya com el soterrament de les vies del tren a Montcada o els afectats per la talidomida. 

Miquel Calçada ha aprofitat l'ocasió per demanar el vot per l'independentisme: "Volem poder ser catalans amb totes les conseqüències i en un país on no vulguin portar-nos a la presó per voler fer un referèndum". Alhora ha advertit que el proper diumenge les eleccions segueixen anant sobre la independència i que cal demostrar-ho: "Sinó Espanya desempatarà sense nosaltres", ha indicat Calçada que ha reclamat "ser ciutadà del món però amb un passaport català".