Sabadell es dibuixa com trampolí per al Banc d'Energia

Els impulsors volen posar a prova el projecte per primer cop en una ciutat gran | La iniciativa passa per un estalvi energètic i econòmic que permeti ajudar les famílies més vulnerables

David Maruny, aquest dijous a Sabadell
David Maruny, aquest dijous a Sabadell | Albert Segura
Albert Segura
17 de juny del 2016
És possible estalviar en la factura energètica? Diuen que sí, tot i que cal posar-s’hi a fons. El Banc d’Energia aterra a Sabadell amb l’objectiu que les empreses i les famílies s’hi sumin, amb la voluntat no només de mirar per la butxaca, sinó de destinar part d’aquest estalvi a poder ajudar famílies en situació de vulnerabilitat que no poden assumir el cost de la factura energètica.
 
“L’objectiu és que el màxim d’entitats de Sabadell se sumin a la posada en marxa del Banc d’Energia a la ciutat i que permeti promoure formes col·laboratibes per a empreses i particulars”, explica el seu president, David Maruny, que aquest dijous ha presentat el projecte al casal Pere Quart. Amb l’objectiu de millorar les condicions dels habitatges de les famílies més vulnerables, la intenció és que siguin menys dependents energèticament, a la vegada que donar eines per saber com consumir de manera més eficient.
 
Amb tot plegat, es preveu un fons amb aportacions econòmiques que procediran de l’estalvi energètic que generin les factures dels usuaris, tant particulars com empreses i entitats, que en formin part. “La intenció és poder fer formació, posar un dispositiu de control d’ús a casa i fomentar accions d’estalvi, al cap d’un temps s’avalua el consum i es compara amb el de l’any anterior”, explica Maruny.
 
El col·lectiu fa la prova per primer cop amb una ciutat gran, després de fer-ho a Premià de Dalt des de fa uns mesos, on ara per ara un comerç i dues empreses importants s’han sumat al projecte. El repte, però, ara es fa gran, amb l’objectiu d’aterrar en una ciutat de més de 200.000 habitants.
 
“És una oportunitat, fer un projecte conjunt on tothom en el municipi, amb particulars, empreses i ajuntament, i donar exemple”, afegeix Maruny.