Arrimadas: «Un dia hauran de mirar als ulls dels catalans i demanar perdó pels anys de confrontació»

La dirigent rebutja les "solucions màgiques" d'independentistes i "populistes" i posa en valor la tasca de C's al Parlament

El Diputat sabadellenc Joan García, amb la líder de C's a Catalunya Inés Arrimadas i el número 2 al Congrés, Toni Roldán.
El Diputat sabadellenc Joan García, amb la líder de C's a Catalunya Inés Arrimadas i el número 2 al Congrés, Toni Roldán. | ACN
ACN
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 22:55h
La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ha considerat aquest dimecres que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, haurà d'acabar reconeixent que "s'ha equivocat" amb l'aposta independentista. "Arribarà el dia dels 18 famosos mesos i algú haurà de mirar als ulls dels catalans i demanar perdó per tots aquests anys de confrontació i milions d'euros destinats a fomentar el discurs independentista", ha sentenciat davant d'unes 200 persones al barri de Ca n'Oriac de Sabadell. Acompanyada del número dos de la llista per Barcelona a les eleccions del 26-J, Toni Roldán, i el diputat Joan Garcia, Arrimadas ha posat en valor la tasca de C's al Parlament com a líders de l'oposició i ha rebutjat les "solucions màgiques" que proposen, ha dit, tant els secessionistes com els "populistes".

En un dels actes de campanya més multitudinaris del partit 'taronja' a Catalunya en la cursa pel 26-J, Arrimadas s'ha queixat que el Govern de la Generalitat i Junts pel Sí segueixin "obsessionats" amb el "monotema" del referèndum i la independència en lloc de pactar uns pressupostos. "Diuen que tota la culpa és de Madrid i de la resta del món, però han de reconèixer que aquí també ens hem equivocat, que hem fet coses malament, que hi ha hagut corrupció... Els que deien 'Espanya ens roba' portaven les butxaques plenes de diners", ha etzibat, entre aplaudiments del públic.

La líder de l'oposició a Catalunya ha donat per fet que Puigdemont haurà d'acabar reconeixent l'"error" que ha suposat l'aposta independentista al llarg dels últims "sis anys", que creu que ha "fet perdre" temps i recursos públics als catalans. "Arribarà el moment dels 18 famosos mesos de declarar la independència i algú haurà de mirar als ulls dels catalans i demanar perdó per tots aquests anys de confrontació i de milions d'euros destinats a fomentar el discurs independentista", ha exclamat. 

D'altra banda, ha criticat que un partit "nou" com Podem "faci el joc" a una "vella" formació com CDC parlant del referèndum i contribuint a "malbaratar" el temps dels ciutadans catalans quan, en realitat, els problemes "reals" no poden esperar "ni un sol dia".

"No volem que ningú se senti guanyador ni perdedor, volem construir una alternativa política", ha reivindicat. I és que Ciutadans, ha dit, busca ser una peça clau en la governabilitat a Espanya. En gran mesura, per defensar els "interessos" de Catalunya arreu de l'Estat. "Si C's no és decisiu el 26-J, no tindrem govern perquè PP i PSOE no es posaran d'acord si no hi som, o bé tindrem un govern que aplicarà mesures populistes calcades a les que Alexis Tsipras ha impulsat a Grècia, i ja sabem com els està anant als pobres compatriotes europeus", ha reblat.

En aquesta línia, la presidenta del grup parlamentari de C's ha rebutjat les "solucions màgiques" que proposen els secessionistes –"sortir d'Espanya i la UE no ens farà tenir millors serveis públics", ha dit- o bé les d'Units Podem, que plantegen una despesa "impossible" de 96.000 MEUR o rendes vitalícies "per a tothom". "Volem pensar en les futures generacions, no només en les futures eleccions", ha asseverat tot traient pit del programa electoral del seu partit.

Conscient dels bons resultats aconseguits a les eleccions catalanes del 27-S, Arrimadas ha volgut subratllar –pràcticament, per primera vegada al llarg d'aquesta campanya- la tasca del seu grup parlamentari com a líders de l'oposició. Ha criticat que l'executiu català culpi Madrid i el Tribunal Constitucional de la manca d'ajuts a les famílies que pateixen pobresa energètica quan, de fet, el Govern de Puigdemont no va gastar ni el 20% del pla previst per a aquesta problemàtica. També ha recordat les propostes del seu grup per a la gratuïtat dels llibres de text escolars o el foment de la natalitat amb més ajuts per a les famílies.