La Diputació inverteix 3,5 MEUR per convertir en carretera camins de la comarca

El llistat inicial inclou un camí interior dins de Barberà del Vallès i un a Sabadell que connecta la N-150 i la C-58

Redacció
08 de juny del 2016
La Diputació de Barcelona invertirà 3,5 milions d'euros per convertir en carretera tres camins del Vallès Ocidental. L'ens supramunicipal ha presentat el Pla Zonal de Carreterres de la comarca que inclou un total de 12 camins municipals que compten amb un total de 24 quilòmetres i que són susceptibles d'incorporar-se a la xarxa local de carreteres de la Diputació. Ara el Consell Comarcal haurà de seleccionar tres d'aquesta llista que són els prioritaris on es duran a terme treballs de millora del ferm, les contencions, el traçat o la senyalització.  
  
Els camins municipals del Vallès Occidental que per les seves característiques d'utilització i de servei local, amb intensitat de trànsit elevades, d'entre 2.000 fins a 9.500 vehicles al dia, poden passar a ser carretera, són els camins del Sellarés i l'Obac a Vacarisses, el de Can Goteress, a Terrassa, el camí Vell de Terrassa a Vacarissss, el d'Ullastrell a Castellbibal, el de Rubí a Terrassa, el de Sant Quirze del Vallès a Sant Cugat del Vallès, el de Sant Cugat a Cerdanyola, el de Cerdanyola a Montcada i Reixac, el de Badia del Vallès fins a Cerdanyola, un camí interior dins de Barberà del Vallès i un a Sabadell que connecta la N-150 i la C-58.

El contingut del Pla zonal ha estat presentat aquest dijous als alcaldes vallesans pel diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, juntament amb el president  del Consell Comarcal, Ignasi Giménez Renom. El Pla zonal del Vallès Occidental i la seva diagnosi s'enviarà als 23 alcaldes de la comarca. A partir d'aquí, el Consell Comarcal serà qui haurà de gestionar i dinamitzar el debat territorial amb els alcaldes perquè, d'entre tots els camins municipals amb funció de carretera, consensuïn els tres prioritaris en què caldrà invertir per convertir-los en carretera. 

Millores a Gallifa i Vacarisses

Paral·lelament a aquestes actuacions, la Diputació de Barcelona també eixamplarà dues carreteres del Vallès Occidental que estan incloses a la xarxa de carreteres locals, i que no tenen l'amplada mínima de seguretat superior a cinc metres. Aquestes dues carreteres en les que també s'actuarà eixamplant-les fins a un mínim de sis metres, per tal de permetre el pas de dos vehicles de gran tonatge amb seguretat, són la carretera de Gallifa, de 9,2 quilòmetres i la de Vacarisses a la Bauma, de 2,2 quilòmetres.