Via Massagué s'omple de jazz en la seva segona Festa Major

El programa inclou un jornada de botigues al carrer, activitats infantils, musicals i espectacles itinerants

Norma Vidal
28 de maig del 2016
Imatge de la jornada de Festa Major que va celebrar-se l'any 2015 a Via Massagué.
Imatge de la jornada de Festa Major que va celebrar-se l'any 2015 a Via Massagué. | Cedida
La Via Massagué torna a vestir-se de Festa Major aquest dissabte amb l'objectiu d'apropar els establiments als seus clients, obrir-se al conjunt de la ciutadania i posar en valor aquest eix de la ciutat. Es tracta de la segona edició d'aquesta celebració, d'ençà que va canviar la junta de l'Agrupació de Comerciants de la zona. La voluntat és que aquesta proposta s'acabi consolidant en el temps i que cada darrer diumenge de maig pugui dur-se a terme. Enguany el jazz tornarà a tenir un paper rellevant. 

La festa s’organitza al llarg de tot el tram de la via de Massagué, entre el carrer de les Valls i la ronda de Zamenhof, i es portarà a terme entre les 10:00 hores i les 20:30 hores del vespre. Enguany el jazz encara adquireix més protagonisme. Hi haurà actuacions itinerants d'una marching band, una exhibició de jazz i swing a càrrec de l'escola Mònica Escribà, demostracions de dansa de El Gimnàs i una actuació del grup The Hot Pickles Quintet. 

Durant la jornada, tant al matí com a la tarda, tindran lloc tallers infantils de diferents temàtiques com dibuix, de graffits, de collarets i polseres, de pa, o de muffins. També tornarà a repetir-se la proposta de conta contes a càrrec de Laura Coll. Així mateix, durant el dia, els comerços participants trauran la seva botiga al carrer per exposar els seus productes.

Un eix comercial oblidat

La presidenta de l'Associació de Comerciants de Via Massagué, Anna Ribes, assegura que tot i que aquest és un eix comercial important per Sabadell, està pot potenciat. "Tenim tres punts negres, un és l'edifici de Correus i el solar de davant la Puríssima que són dos nius de rates i el tercer les voreres que són molt estretes", comenta. 

Ribes ha explicat que malgrat que el col·lectiu ha traslladat les seves inquietuds a l'equip de govern, "el tema està molt aturat". Alhora considera que tot i que l'executiu local treballa en un pla de millora pel tot el centre, aquest és un projecte "massa ambiciós" i "hauria de promoure accions de millora concretes en aquest espai".