L'Ajuntament crea una taula de treball per analitzar el futur del CE Sabadell

L'alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, insisteix que "la responsabilitat de salvar el club no és del consistori" | La regidora d'Esports, Marisol Martínez, recorda que l'entitat rep 300.000 euros anuals a través de la bonificació de l'ús de les instal·lacions municipals i els consums

L'alcalde, Juli Fernàndez, amb Marisol Martínez
L'alcalde, Juli Fernàndez, amb Marisol Martínez | Norma Vidal
Norma Vidal
27 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:23h
L'Ajuntament de Sabadell crearà una taula transversal per analitzar el futur del CE Sabadell i trobar possibles solucions per donar sortida a la situació d'emergència que viu el club. La proposta arriba després que el Ple municipal del mes de maig donés llum verda a una moció per acompanyar l'entitat en la seva viabilitat. Aquest text el van presentar CiU i el PP i va comptar amb el suport de totes les formacions municipals excepte La Crida per Sabadell que es va abstenir. 

Segons ha explicat la regidora d'Esports, Marisol Martínez, la taula estarà formada per representants municipals, de la Junta del CE Sabadell, de la Junta de Clubs de Futbol de Sabadell i Comarca, agents econòmics, representants de penyes del Club, de la campanya #teneCESitamos, d'institucions supramunicipals, de mitjans de comunicació i també tècnics de la regidoria d'esports.  

"L'objectiu és analitzar la situació d'emergència que viu el club i abordar possibles solucions", ha assegurat la regidora d'Esports Marisol Martínez que ha assegurat que ja han traslladat als responsables del CE Sabadell la proposta. Amb tot ha advertit que fins aquest dijous a les 18:30 hores l'equip de govern no va tenir accès a l'informe econòmic de l'ens. "Si no sabem la magnitud de la ferida no podem posar la tireta per curar-la", ha indicat Martínez que ha confirmat que tot apunta que hi ha un possible inversor. 

Més de 300.000 euros en bonificacions

Martínez ha aprofitat l'ocasió per posar sobre la taula quina és l'aportació municipal a aquesta entitat i ha explicat que en el darrer exercici va rebre 171.415 euros de bonificacions per l'ús que fa d'instal·lacions esportives municipals - El Complex de Sant Oleguer i el CEM Olimpia- i 129.614 per consums de llum, aigua i gas. En aquesta línia afirma que el deute històric que el Club té contret amb l'Ajuntament ascendeix a 102.789 euros. Entre d'altres aspectes per exemple hi figura l'import de la taxa de residus corresponent al període 2005-2012 o l'IBI de 2001 a 2004. 

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez ha assegurat que l'Ajuntament té un gran compromís amb el CE Sabadell i que aquest és superior al que manté amb d'altres entitats de la ciutat: "Els acompanyarem i recolzarem en aquests moments tan difícils", ha advertit l'alcalde que ha insistit que el consistori ja destina "molts recursos" a aquest Club i que "en una situació econòmica com l'actual cal prioritzar el diner públic". Així mateix ha considerat que "la responsabilitat de salvar el CE Sabadell no és de l'Ajuntament".