El PSC acusa la Generalitat de castigar Sabadell amb els pressupostos

Asseguren que obté la partida més baixa des de 2003, juntament amb la resta del Vallès Occidental | No es contempla cap de les grans inversions previstes com l’escola Virolet o la residència sud

Els representants socialistes en roda de premsa aquest divendres
Els representants socialistes en roda de premsa aquest divendres | Albert Segura
Redacció
27 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:21h
El PSC assegura que el Govern de la Generalitat castiga la ciutat de Sabadell i la comarca del Vallès Occidental amb uns pressupostos que suposen la inversió més baixa des de l’any 2003. Així ho ha assegurat el diputat al Parlament socialista de la comarca, Pol Gibert, en una roda de premsa on ha lamentat el poc esforç inversor en un any on ha augmentat la quantitat de recursos a destinar.
 
Segons Gibert, la davallada és d’un 63% respecte l’any 2015 i suposa el pressupost més baix dels darrers 13 anys destinats a la comarca. Dels 91 milions pressupostats, 51 corresponen a Sabadell, 40 dels quals són per a obres vinculades amb l’ampliació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).
 
“No hi ha cap de les inversions previstes a Sabadell, com la construcció de l’escola Virolet o l’institut de Can Llong, tampoc la residència sud, i el Taulí rep les aportacions mínimes”, denuncia Gibert. “En un moment en què l’Ajuntament regala 4 milions d’euros a la Generalitat - pel Taulí -, ens trobem amb aquest càstig, més quan hi ha un govern amb un color similar al de la Generalitat”, afegeix.
 
El diputat recorda que es tracta de temes que el Parlament va aprovar, motiu pel qual denuncia que la Generalitat incompleix els compromisos presos a la cambra.