Les discoteques de la Zona Hermètica seguiran obrint al juny

Mantenen el pols amb l’Ajuntament tot i la finalització de les llicències | Asseguren que han fet mans i mànigues per regularitzar la situació sense que l’Ajuntament hagi correspost a les seves propostes | El consistori preveu iniciar expedients que acabaran amb el precinte del local

Francisco González i Joan Cosp, aquest dijous a l'Ajuntament de Sabadell
Francisco González i Joan Cosp, aquest dijous a l'Ajuntament de Sabadell | Albert Segura
Redacció
28 de maig del 2016
Actualitzat el 30 de maig a les 0:04h
Els operadors de l’oci nocturn de la Zona Hermètica mantenen el pols a l’Ajuntament de Sabadell i preveuen obrir els seus locals tot i que la llicència finalitzi el 31 de maig. Asseguren que és la única cosa que poden fer després que el consistori no hagi acceptat cap de les propostes a l’hora de buscar alternatives i evitar així el tancament d’una desena de discoteques i l’acomiadament d’uns 400 empleats.
 
“No podem fer una altra cosa”. El president de l’Associació de Locals d’Oci de la Zona Hermètica, Joan Cosp, considera una injustícia que els obliguin a tancar la paradeta, quan manté que en els darrers anys han treballat de valent per trobar alternatives. Ho manté després que en cinc anys, el temps que han tingut per arribar a un acord per traslladar o reconvertir l’activitat, no s’hagi resolt el futur – ara ja present – d’una activitat que s’ha reduït dels 40 locals a tan sols una desena, concentrats al voltant del carrer Rocafort.
 
Ja a l’any 2000 es va acordar dur a terme una inversió per resoldre els problemes d’aparcament, motiu pel qual mantenen que sempre hi ha hagut una bona voluntat a l’hora de fer conviure el seu model d’oci nocturn amb la vida al barri de Gràcia. “En reiterades ocasions hem presentat instàncies davant la Policia Municipal pels botellots que es feien en diferents punts del barri, i de tots els cops només en una ocasió se’ns va respondre”, explica Cosp, que assegura que tot i això les patrulles passen sense més per les zones més sensibles.
 
El portaveu dels empresaris afegeix que s’han reunit en diverses ocasions amb els diferents alcaldes que han governat a la plaça Sant Roc en els darrers anys, però que tot i això no s’ha arribat a una entesa.
 
31 de maig, final d’una etapa
 
Amb tot, el proper dimarts serà el darrer dia que els locals podran aixecar la persiana de manera legal. De fet, serà aquest cap de setmana, donat que no preveuen obrir de manera extraordinària en dimarts. No obstant, Cosp avisa que el dijous dia 2 la majoria de discoteques seguiran obrint: “El més previsible és que ens obrin un expedient, però cal recordar que hem presentat un recurs davant del Tribunal Suprem i que no ha fallat, per això creiem que l’Ajuntament hauria d’ampliar el termini fins que hi hagi una sentència ferma”, apunta.
 
És per això que es preveu que aquell dijous les visites de la Policia Municipal s’intensifiquin en compliment de la llei llavors ja vigent. En cas de trobar locals oberts, incomplint, així, el Pla Especial 63, el departament de Llicències i Disciplina d'Activitats de l'Ajuntament iniciarà expedients de cessament d'activitat.

Serà llavors quan s'iniciarà un període d'audiència, en què els propietaris podran presentar al·legacions. Al final del procés, si es contrari als interessos dels privats, s'ordenarà el cessament amb mesura d'excepció forçosa. Això significa que el local s'acabarà precintant.
 

Francisco González, en la seva intervenció al ple de maig. Foto: Albert Segura


 
Compromís municipal per revisar l’oci nocturn
 
Els grups municipals de PP i Ciutadans han presentat en aquest mes de maig una moció per garantir l’oci nocturn a la ciutat. En la prèvia a la moció, l’expresident de l’Associació de Locals d’Oci de la Zona Hermètica, Francisco González, ha exposat la necessitat de tenir una oferta d’aquestes característiques a Sabadell, recordant que la seva implantació es va idear després de diversos accidents mortals de joves que anaven de festa a altres localitats, i remarcant el canvi que ha experimentat l’espai en els darrers anys, amb una important reducció d’espais que es tradueix amb una superfície total de 3.300 metres quadrats disponibles.
 
El govern ha reconegut el caràcter especialment restrictiu i injust en el barri de Gràcia, que ho és molt més que en altres barris de la ciutat, motiu pel qual s’han compromès a treballar de manera conjunta per definir el model d’oci nocturn que li cal a Sabadell.