L'Ajuntament es compromet amb la viabilitat del Centre d'Esports Sabadell

El consistori aprova una moció de l’oposició per assessorar i donar suport al club arlequinat | L’alcalde assegura que no aportaran diners, però que faran tot el que sigui al seu abast

Concentració arlequinada davant l'Ajuntament
Concentració arlequinada davant l'Ajuntament | Albert Segura
Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 22:47h
L’Ajuntament de Sabadell es compromet a acompanyar i ajudar el Centre d’Esports Sabadell en la seva lluita per salvar-se, immers en una sèrie de dificultats de tresoreria que posen en perill la seva continuïtat. La moció, que ha presentat CiU i PP, ha rebut el vot favorable de tots els grups municipals amb l’excepció de la Crida per Sabadell, que s’hi ha abstingut.
 
La proposta ha prosperat, però no perquè l’Ajuntament hi aporti diners, sinó per acompanyar en tot allò que calgui. En aquest sentit, l’alcalde, Juli Fernàndez, ha assegurat compartir i respectar les emocions i sentiments que desperta el Centre d’Esports entre tants sabadellencs, sobretot en un moment tan delicat com el que creua. “El compromís de ‘Ajuntament no és salvar el club, no és a les nostres mans, però si ho és poder acompanyar-lo en el camí, no ho farem a través d’empreses concessionàries ni injectant diners al club, ho dic clarament”, ha expressat Fernàndez.
 
En aquest sentit ha afegit que tampoc pot avalar el deute dels arlequinats, però que faran mans i mànigues per donar-hi suport: “En tot allò que puguem acompanyar el club hi serem, al seu costat, per aconseguir la seva continuïtat com a club esportiu de la ciutat”.
 
En les seves intervencions, Josep Ayuso (PSC) ha retret a molts dels regidors presents al ple no haver “trepitjat mai la Nova Creu Alta”, mentre que Carles Rossinyol (CiU) ha demanat no perdre el temps per no decidir salvar el club “quan hagi desaparegut”. Glòria Rubio (Crida per Sabadell) ha anunciat l’abstenció de la formació en considerar, entre altres elements, que el Sabadell ha rebut un “tracte preferent en anys anteriors”, mentre que Esteban Gesa (PP) ha acabat la seva intervenció exclamant: “Honor i glòria al Sabadell”.
 
Pel seu cantó, la regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha remarcat que el govern s’ha posat a treballar en aquest tema fa just dos dies. “Es parla de viabilitat, assessorament i mediació en la moció, i per això hem demanat el pla de viabilitat al club”, ha assegurat, retraient a l’oposició que els demanin unes dades que no disposen i que, d’altra banda, la resta de grups fora del govern sí que tenen.
 
Finalment, la moció ha prosperat amb els vots a favor de tots els grups, tret de la Crida per Sabadell, que s’ha abstingut.