El Banc Expropiat provoca intercanvi d'opinions al ple de Sabadell

Albert Boada se situa al costat dels activistes, mentre que Carles Rossinyol i Josep Ayuso defensen l'actuació dels Mossos d'Esquadra

Un cotxe bolcat, després dels aldarulls de Gràcia
Un cotxe bolcat, després dels aldarulls de Gràcia | Martí Urgell
Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:38h
“Una abraçada a la gent del barri de Gràcia”. Així ha començat la seva primera intervenció en el ple de maig del regidor de Serveis Centrals i Nova Economia, Albert Boada, en suport als activistes que aquests dies defensen al barri barceloní el conegut com a Banc Expropiat, un equipament ocupat des d’on es duien a terme activitats de caire social.
 
El tancament del local ha provocat una sèrie d’aldarulls que han desembocat en violència al carrer, amb cotxes cremats, oficines bancàries rebentades, dos detinguts i ferits, tant per part dels activistes com dels Mossos d’Esquadra. Tot plegat ha situat el barri en l’ull de l’huracà, amb una picabaralla dialèctica evident, sobretot al Parlament, entre la CUP i la resta de forces.
 
A Sabadell, han estat dos regidors els que han respost a les paraules de Boada, concretament els portaveus municipals de CiU, Carles Rossinyol, i del PSC, Josep Ayuso. Tots dos han coincidit en defensar la feina feta per part dels agents, en una situació evident de conflicte en què, destaquen, s’ha posat en perill els veïns del barri.
 
“Traslladem el nostre suport als cossos de seguretat que es juguen la vida i el físic per defensar els interessos dels ciutadans de Gràcia, el patrimoni privat i el públic de la ciutat de Barcelona”, ha assenyalat Rossinyol en la seva primera intervenció de la tarda.
 
Pel seu cantó, Ayuso s’ha sumat a les paraules del líder convergent. “Mostrem la nostra solidaritat amb les forces i cossos de seguretat del nostre país en aquests episodis que es produeixen en el barri de Gràcia, i també amb els comerciants afectats, que no tenen cap tipus de responsabilitat”, ha afegit.