Sabadell oferirà cursos intensius d'anglès gratis per a joves d'entorns socials desfavorits

La iniciativa es durà a terme aquest estiu i s’emmarca en el pla d’actuació de polítiques per a l’èxit educatiu i la cohesió social | També s’assignarà a cada centre públic de primària i secundària una dotació econòmica per fer activitats de pagament

Accés a una escola.
Accés a una escola. | Martí Albesa
Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:39h
L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat que aquest estiu destinarà una partida de 10.000 euros perquè joves d’entorns desfavorits puguin fer cursos intensius d’anglès. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en el pla d’actuació de polítiques per a l’èxit educatiu i la cohesió social, i que preveu obtenir un equilibri just a l’hora d’accedir a certs serveis.
 
La mesura beneficiarà uns 60 alumnes de batxillerat a través de quatre cursos, de 15 alumnes cada un, perquè puguin fer uns cursos que els seus pares no poden assumir. “Són nois i noies que els seus pares no els poden pagar un viatge a Londres ni un curs, per això oferim les places cent per cent gratuïtes, per garantir el seu accés als estudis postobligatoris amb idiomes”, explica el primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga.
 
La mesura beneficiarà alumnes dels barris de les Termes, Campoamor, Merinals i Can Puiggener, i ja s’ha comunicat als directors de centres, que han rebut positivament la notícia. “La mesura ve donada per l’increment de pressupost i ajudes als casals, amb un augment important també per a alumnes amb algun tipus de discapacitat o necessitat educativa especial”, afegeix.
 
Patis oberts i dotacions addicionals
 
Paral·lelament, l’Ajuntament obrirà els patis de cinc centres educatius a les tardes, i també farà aportacions extres a tots els centres públics d’educació primària i secundària per a fer activitats del programa Ciutat i Escola i que són de pagament. “L’assignació serà en funció del context socioeconòmic que l’envolta”, assenyala Berlanga.
 
Aquestes aportacions es destinaran a cobrir activitats i també el transport, com podria ser el cas del cost dels monitors en els tallers de prehistòria al Museu d’Història. Aquesta acció suposa una aportació que s’aprovarà en el ple d’aquesta tarda de 31.000 euros. 

El consistori també ha previst 36 beques per aprendre anglès o francès, beques per a llibres de tetx i material escolar o el suport als casals d'estiu amb subvencions i ajudes. A més, s'estableix que no incrementarà el preu per al curs vinent.