​El Museu d’Art i el Museu d’Història de Sabadell estrenen imatge gràfica

El projecte ésfruit de la col∙laboració entre els museus municipalsi l’ESDi

Redacció
26 de maig del 2016
Els nous logos dels museus de Sabadell
Els nous logos dels museus de Sabadell | NacióSabadell
Els museus municipals de Sabadell –Museu d’Art (MAS) i Museu d’Història (MHS)– estrenen una nova imatge gràfica després de tot un procés de col∙laboració amb l’Escola Superior de Disseny ‐ ESDI (URL) en un projecte de reinterpretació de la seva identitat gràfica. El Consell Rector de l’Organisme Autònom Museus i Arxiu Històric Municipal (OAMA) va aprovar, en la darrera reunió, els dos nous logotips, de manera que ara els dos equipaments despleguen aquesta nova identitat gràfica en tots els productes i materials que fan servir.

Els alumnes de Disseny Gràfic de tercer curs 2014/15 han compartit el repte de complementar la seva formació teòrica i pràctica amb un exercici real. En aquest cas per promocionar i donar a conèixer el talent de futurs dissenyadors. Les premisses d’aquesta col∙laboració s’han situat en la necessitat de renovar i unificar la identitat gràfica dels museus municipals i, alhora, donar forma simbòlica a la singularitat específica de cada una
de les institucions culturals.

S'exhibiran els treballs en una mostra

Entre el 15 de març al 3 d’abril es presentà al MAS l’exposició Reinterpretar la identitat gràfica, comissariada per Maia Creus i Lalo Quintana d’ESDi i Engràcia Torrella, en què es presentaven les diferents respostes i processos de treball aportats pels alumnes que han participat en aquesta experiència.

El projecte escollit com a proposta de nova identitat gràfica ha estat elaborat per l’alumna Mercè Cassanyes. Es tracta d'una proposta que destaca per la seva capacitat de síntesi i la bona solució visual dels elements implicats en el disseny.