Desarticulen un grup criminal que robava en domicilis al Vallès Occidental

Utilitzaven el mètode conegut com a "bumping" | Operaven a Cerdanyola, Ripollet i Montcada

Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:10h
Exemple del material confiscat
Exemple del material confiscat | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis registrats al Vallès Occidental. El grup estava format per quatre persones d'edats compreses entre 33 i 42 anys, una de nacionalitat polonesa, una altra de búlgara i dos més de georgiana, i tots veïns de Barcelona. 
 
La investigació es va iniciar a partir de les denúncies que es van rebre durant els mesos de març i abril en relació a dos robatoris amb força en dos domicilis de Cerdanyola i de Montcada i Reixac. En un dels casos, un agent fora de servei va informar que, sobre les 13:00 hores del 3 de març, va observar com tres homes sortien d'un domicili de Cerdanyola amb una actitud estranya i vigilant. L'agent va veure els homes pujar a un vehicle i fugir del lloc molt ràpid i sense respectar els semàfors, de manera que va informar els investigadors i va facilitar la matricula del vehicle.
 
Amb aquestes dades i d'altres aconseguides durant la investigació, els mossos van aconseguir identificar els components del grup. A més, el grup seguia, en tots els casos, el mateix modus operandi. En un primer moment triaven la zona on volien actuar i analitzaven si hi havia càmeres de videovigilància, el volum de moviment de la finca o quins pisos estaven buits, amb l'objectiu de treballar amb més garanties per no ser detectats.
 
A banda, el grup utilitzava una tècnica poc habitual, basada en l'habilitat i no en la força, anomenada bumping per accedir als domicilis.

Enganxats mentre treballaven
 
Els investigadors van localitzar el vehicle dels detinguts i van iniciar un seguiment al grup quan  viatjava en aquest vehicle. El passat 17 de maig, en el marc d'aquesta investigació,  els mossos van detenir in fraganti els quatre homes quan eren dins d'un domicili i anaven a cometre un nou robatori.
 
Amb el grup detingut els agents van fer una entrada i registre en els domicilis dels autors i es van localitzar una gran quantitat d'objectes sostrets, concretament joies i material electrònic. També hi havia rossinyols, panys, claus de seguretat, eines per extreure els panys i una arma simulada.
 
D'entre les joies, telèfons i material electrònic sostrets que els agents van trobar en el pis es van localitzar diversos objectes que van permetre relacionar els detinguts amb tres robatoris més en la mateixa comarca. Finalment, el grup va ser denunciat per sis robatoris amb força: quatre a Ripollet, un a Montcada i Reixac i un altre a Cerdanyola.
 
Els quatre homes va passar a disposició del jutjat de Primera Instància i Instrucció el 19 de maig i el jutge va decretar-ne l'ingrés a presó .
 
La investigació continua oberta i no es descarta relacionar els detinguts amb més fets.