Sabadell promourà la identificació de víctimes de la Guerra Civil

La Junta de Portaveus ha aprovat una sèrie d'acords de suport al Banc d'ADN de la Universitat de Barcelona

Redacció
24 de maig del 2016
Arqueòlegs treballant en una fossa comuna a Gurb.
Arqueòlegs treballant en una fossa comuna a Gurb. | Adrià Costa
Sabadell donarà suport al Banc d'ADn de la Universitat de Barcelona per identificar les víctimes de la Guerra Civil enterrades en fosses comunes arreu de l'Estat espanyol. Es tracta d'una iniciativa que consisteix en prendre mostres de sang de descendents dels desapareguts per creuar la informació genètica amb la dels cossos trobats, pràctica que ja es duu a terme en municipis com La Garriga (Vallès Oriental), on han anat una passa més enllà i han assumit el cost que suposa cada extracció (uns 150 euros).

La moció, que s'ha aprovat per unanimitat estableix els següents punts:

ACORDS PRIMER. Mostrar el suport institucional de l’Ajuntament de  Sabadell a la iniciativa del Banc d’ADN de la Universitat de Barcelona per a la futura identificació dels parents desapareguts a la Guerra Civil.

SEGON. Prendre el compromís de difondre la iniciativa del Banc d’ADN als ciutadans i ciutadanes del municipi de Sabadell, mitjançant les següents mesures:
∙  Organitzant conferències informatives sobre la iniciativa i divulgar el material audiovisual del Banc d'ADN
∙ Enviament d’una circular informativa sobre la iniciativa a les entitats de tot el municipi. ∙ Formant i informant als treballadors i treballadores de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i als treballadors/es que atenguin la ciutadania, en general, per tal que puguin informar verbalment i en paper d’aquesta iniciativa. Facilitant així que els familiars que tinguin desapareguts puguin fer‐se la prova d’ADN que ha de servir per identificar els cossos de les fosses i d’altres que en un futur es puguin exhumar.

TERCER. Informar d’aquest acord al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, als membres de la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya, als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya, i als impulsors del Banc d’ADN de Catalunya que gestionen les Desaparicions Forçades del període 1936‐1977.