El PSC insisteix que Sabadell no ha de cedir 4,1 MEUR a la Generalitat

Recorden que deuen a l'Ajuntament 20 milions

Els regidors Carles Bosc, Josep Ayuso i Cristian Sánchez amb Pol Gibert.
Els regidors Carles Bosc, Josep Ayuso i Cristian Sánchez amb Pol Gibert. | PSC
Redacció
20 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:07h
El PSC de Sabadell ha reiterat la seva crítica davant l'anunci de fa tot just una setmana de l'alcalde, Juli Fernàndez, que va comunicar el préstec de 4,1 milions d'euros a la Generalitat per ampliar l'Hospital Parc Taulí. Els socialistes consideren que és una mala decisió, donat que la Generalitat deu a la ciutat 20 milions d'euros, i perquè no s'ha establert el mecanisme de retorn dels imports "prestats".

"Ens trobem amb la decisió del Govern de la ciutat de donar 4 milions d’euros a la Generalitat per fer una inversió, segurament necessària, però que no s’ha de pagar amb els diners dels saballencs i sabadellenques", ha destacat el portaveu de la gestora del PSC a Sabadell, Pol Gibert, que també és diputat al Parlament. En aquest sentit, creu que es tracta d'un exemple de "subordinació", i que converteix l'Ajuntament Sabadell "en el banc del Govern de la Generalitat, sense donar explicacions sobre com i quan es retornaran aquest diners"

Pel seu cantó, el portaveu del grup municipal del PSC, Josep Ayuso, s'ha sumat a les crítiques, perquè considera que la decisió de cedir 4,1 milions d'euros es va prendre "de manera unilateral, sense consultar a la resta de partits del consistori i sense donar temps de reaccionar". Per aquest motiu ha avançat que demanaran explicacions al govern local en el proper ple.