Jordi Baiget destaca que cal entendre's per desenvolupar polítiques industrials

El conseller d’Economia i Coneixement ha obert aquets matí la tercera Jornada Economia Industrial Primavera 2016 a Sabadell | Destaca els bons números de l’economia catalana però la importància d’incrementar esforços

Taula inaugural de la jornada
Taula inaugural de la jornada | Albert Segura
Norma Vidal
17 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:22h
El conseller d’Economia i Coneixement, Jordi Baiget, assegura que la indústria Catalunya només podrà avançar si tots els actors que hi participen arriben a una entesa i a la col·laboració. Baiget ho ha dit en l’obertura de la tercera Jornada Economia Industrial Primavera 2016, que aquest dimarts acull la seu de la Fundació per la Indústria, a Sabadell.
 
Baiget ha destacat el fet que l’administració pot col·laborar i participar activament fomentant la simplificació i impulsar millores, però que ha de ser el sector privat qui fomenti les millores en matèria de indústria, d’acord amb la bona entesa i la voluntat de sumar esforços. “Tenim una oportunitat, i és el moment que tots els agents i les administracions puguin pactar un marc estable i a llarg termini de com enfocar les polítiques industrials i les seves necessitats”, ha assenyalat Baiget.
 
En aquest sentit, ha destacat les infraestructures que al seu entendre l’Estat hauria d’impulsar per garantir el bon desenvolupament de l’economia catalana, com ara el tercer fil ferroviari, el corredor del Mediterrani o la millora de ports i aeroports. “Com a govern estem dissenyant l’estratègia industrial amb polítiques transversals d’innovació i internacionalització, creixement i col·laboració empresarials, polítiques de clústers i polítiques empresarials per evitar tancaments”, ha apuntat.
 
La jornada, que comptarà amb tres taules rodones i la participació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha seguit amb una exposició del president de la Fundació, Josep Bombardó, que ha destacat la importància de potenciar la quarta revolució industrial en base a les potencialitats que ofereixen les tecnologies de la informació.

Al seu torn, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha destacat la funcio catalitzadora que ha de fer la ciutat: "Sabadell té punts forts i capacitat per liderar de manera compartida amb altres municipis de la regió del Vallès de reindustrialitzar-nos i ser resistents per donar oportunitats als ciutadans", ha expressat.