Es crea una comissió per reclamar els edificis de l’Escola Virolet i l’IES Can Llong

L'òrgan sol·licitarà una reunió amb la Comissió d’Educació del Parlament i organitzarà una mobilització

Imatge de la reunió que s'ha celebrat a l'Ajuntament
Imatge de la reunió que s'ha celebrat a l'Ajuntament | Ajuntament de Sabadell
Redacció
05 de maig del 2016
Els edificis definitius de l'Escola Virolet i l'institut de secundària del barri de Can Llong estan una mica més a prop. Aquesta setmana s'ha creat una comissió formada per les Associacions de Mares i Pares de Can Llong, representants de l’Ajuntament i de la Plataforma Sabadell per l’Educació Pública, que treballarà amb l’objectiu d’agilitar la construcció d'aquests equipaments. El naixement d'aquest òrgan respon a la moció aprovada pel Ple del mes de març, que instava a la materialització immediata de nous equipaments en aquest barri.

Entre els principals acords assolits es va decidir demanar una reunió amb la Comissió d’Educació del Parlament i coordinar una mobilització reivindicativa i cívica conjuntament amb les famílies de la zona. Així mateix, els assistents es van emplaçar a una nova trobada a principis de juny per analitzar el desenvolupament de tot el procés.

A banda de crear la comissió, la moció aprovada al Ple del març comportava instar la Generalitat, com a administració competent en la matèria, a incloure la construcció dels dos equipaments en els propers pressupostos, tot acomplint d’aquesta manera el compromís assolit pels Serveis Territorials en el seu moment amb els equips directius dels centres. Així mateix, s’instava el govern de Sabadell a prioritzar en les negociacions amb la Generalitat la demanda de l’Escola Virolet i de l’Institut del barri.

A hores d’ara l’Ajuntament té reservats dos solars per als equipaments pendents: un per a l’Escola Virolet –entre el carrer de Zuric i la via del tren de la línia R4 d’ADIF– i l’altre a l’àmbit on, de forma provisional, s’ubiquen actualment els mòduls del Virolet, al costat de l’Escola Mas Boadella. Des de l’Ajuntament s’estan fent totes les gestions perquè en el moment que la Generalitat es disposi a construir els edificis tingui els terrenys a disposició.