Acusen sis policies municipals de Sabadell de desviar mig milió d'euros

Sis agents haurien cobrat plusos incompatibles | Quatre polítics s'haurien retirat multes | Apunten l’excap del cos investigat en el cas Mercuri, l’intendent Josep Miquel Duran

Dos agents de la Policia Municipal al centre de Sabadell
Dos agents de la Policia Municipal al centre de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Redacció
16 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:00h
L’Associació Independent de Policies Municipals de Sabadell (AIPMS) ha presentat una denúncia davant del Jutjat de guàrdia de Sabadell en relació a les presumptes irregularitats detectades en el cos en els darrers anys. Concretament, el col·lectiu assegura que hi ha agents que van cobrar fins a mig milió d’euros en plusos de manera il·legal i que alguns polítics van fer retirar-se multes, un d’ells membre de l’actual consistori. Amb tot, assenyalen directament l’excap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, investigat també en el cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d’influències.
 
La denúncia que han presentat aquest divendres, i que compta amb uns 60 folis, apunta que els fets s’haurien dut a terme en els darrers sis anys, i que passen pel cobrament indegut de plusos i complements atorgats per l’intendent Duran. “Són activitats incompatibles amb les funcions que desenvolupaven, i que es tradueixen en plusos de plena dedicació, escoltes, elaboració d’informes, suport i reforç, pertinença a la Unitat de Reforç Policial (URP, ja dissolta) i festivitats”, explica a NacióSabadell una font del col·lectiu.
 
Aquests plusos elevarien els diners percebuts per uns sis agents, tots ells membres actualment del cos, a una suma de mig milió d’euros. A banda, l’associació assegura que fins a quatre polítics s’haurien beneficiat de les seves influències i que haurien fet que els retiressin multes; un d’aquests polítics seria encara regidor a l’Ajuntament, sense que se n’hagi facilitat la identitat, mentre que una altre seria exalcaldessa d’un municipi veí, segons les fonts.
 

Imatge de la denúncia presentada. Foto: AIPMS


 
Amb tot, els presumptes delictes detectats són els de prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes, estafa a l’administració pública, malversació de diners públics, falsificació documental i tràfic d’influències.
 
L’Ajuntament investiga els fets
 
Segons ha pogut saber NacióSabadell, l’Ajuntament de Sabadell té coneixement d’aquests fets i ha posat en marxa una investigació, de la qual no en donaran més detalls mentre es mantingui oberta. Properament, a més, es convocarà la Subcomissió de Seguiment de la Policia Municipal, que es va crear el mandat passat. L’AIPMS, però, assegura que es va tard, donat que fa tres anys el ple va aprovar la creació d'aquesta subcomissió, que depèn del Consell Local de Seguretat, i que, diuen, encara no ha donat fruits.
 
El col·lectiu assegura, a més, que amb l’obertura de la investigació es podria ampliar el nombre de persones assenyalades, entre elles la responsable de Recursos Humans de l'Ajuntament, en considerar que no entenen que s’atorguessin les partides corresponents als plusos cobrats de manera presumptament indeguda. Així, la presentació de la denúncia respon a la voluntat de netejar la imatge del cos d'una vegada per totes i assenyalar públicament les pràctiques que l'han tacat en els darrers anys.