Alliberat el jove sabadellenc detingut a Idomeni

El pare assegura que està sa i estalvi | El van retenir quan viatjava a donar suport als refugiats que volen arribar a Europa

Un camp de refugiats a Grècia.
Un camp de refugiats a Grècia. | ACN
Redacció
14 d'abril del 2016
Actualitzat el 19 d'abril del 2022 a les 12:43h
Arnau Rojas, el jove sabadellenc detingut a prop del camp de refugiats de Idomeni, ha estat alliberat i es troba sa i estalvi. Així ho ha explicat a NacióSabadell el seu pare, Marcel·lí Rojas, que ha pogut parlar amb ell aquest mateix migdia. L'arrest es va produir, segons informa Ítaca, organització internacionalista de l'esquerra independentista, després que les forces de seguretat els aturessin a la carretera i registressin el cotxe. Encara queda una companya arrestada.
 
“No hi havia manera de treure informació perquè no els deixen apropar-se a l’Arnau, fins i tot en el moment del trasllat es va intentar passar el telèfon de l’advocat però no va ser possible”, explica Marcel·lí Rojas. Tot i això, assegura que no els han maltractat, ni al seu fill ni a cap company, i que es troba en bon estat de salut.
 
L’Arnau, de 25 anys i membre de la CUP de Sabadell, Arran i jugador del Sabadell Rugbi Club, va marxar a Idomeni per a dur a terme tasques humanitàries amb la Brigada Vallesana el passat 4 d’abril, i no havia de tornar a casa fins el 18 d'aquest mateix mes. Tot i l'incident, assegura que es quedarà al camp a fer la feina per la qual s'ha desplaçat.

Ara, però, se li atribueixen uns càrrecs que qualifica de "surrealistes", basats en la intenció de provocar aldarulls i desestabilitzar l'ordre democràtic grec. Per aquest motiu, els cinc detinguts han estat citats a declarar el proper 24 de juny, tot i que creuen que al final no serà necessari perquè les acusacions, diuen, són febles.

L’alcalde, preocupat
 
Pel seu cantó, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha mostrat la seva preocupació per l’afer que involucra un ciutadà de la capital vallesana i perquè no han aconseguit obtenir cap tipus d’informació. Ahir va moure fils amb els contactes de què disposen a la Generalitat, i avui n’ha parlat directament amb el president, Carles Puigdemont, en la trobada que han tingut a Palau.
 
“Hem parlat amb la secretària d’Afers Exteriors, Maria Badia, i amb el consolat de Grècia a Barcelona i amb l’ambaixada a Atenes, la situació és que no sabem la motivació i ens manca informació”, ha assegurat Fernàndez. “No pot ser que hi hagi detencions aleatòries on hi ha gent que està treballant en tasques humanitàries per fer front a una tragèdia on hi viuen refugiats”, ha afegit.