El Parlament acorda demanar que s'inclogui el soterrament dels FGC a Sabadell als propers pressupostos

Tots els grups municipals subscriuen el text que es traslladarà al Govern | La Plataforma Soterrament FGC Ara insta la Generalitat a concretar el sistema de finançament per desencallar l'obra

ACN
13 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:02h
Concentració davant l'Ajuntament per insistir en el soterrament abans del ple d'octubre
Concentració davant l'Ajuntament per insistir en el soterrament abans del ple d'octubre | Norma Vidal
Tots els grups parlamentaris han acordat demanar a la Generalitat que inclogui als propers pressupostos el soterrament dels FGC a Sabadell des de la Rambla Iberia fins al Castell del Can Feu. La Plataforma Soterrament FGC ARA, ha comparegut aquest dimecres davant la Comissió de Territori per reivindicar la necessitat de desencallar l'obra de forma imminent, assegurant que "seria una burla inacceptable que no es concretessin els diners", segons ha etzibat el portaveu, Isidre Soler.

Durant la compareixença, Soler ha instat el Govern a concretar el sistema de finançament, bé sigui amb una partida pròpia o incloent el cost dins el perllongament de la línia. Totes les formacions polítiques han mostrat suport unànime a la reivindicació, admetent que el traçat actual de les vies a Sabadell és un perjudici per la ciutat.

Soler ha recordat que el soterrament dels FGC a Sabadell és una reivindicació que s'allarga des de fa pràcticament 10 anys i ha insistit en que, durant aquest temps, les revisions tècniques del projecte han permès rebaixar el pressupost de l'obra en gairebé deu milions d'euros. En aquests moments, la inversió necessària és de poc més de 20 MEUR. "No concretar els diners per l'obra seria una decisió imperdonable", ha afirmat el portaveu de la Plataforma.

Al mateix temps, Isidre Soler ha instat les formacions polítiques parlamentàries a defensar la inclusió del soterrament dins els nous pressupostos que ha d'aprovar el Govern per una qüestió de "responsabilitat" vers els diners destinats fins ara als projectes que envolten aquesta obra.

Aquest dimecres tots els grups han refermat el seu suport a desenvolupar el soterrament. Precisament, el consens polític, l'acord tècnic assolit anys anteriors, i el fet que el projecte bàsic estigui aprovat i que el projecte constructiu estigui a punt de finalitzar han estat els principals arguments que els grups parlamentaris han utilitzat per justificar la necessitat de destinar diners a l'obra.

"Que existeixi un projecte constrictiu és garantia de que l'obra es durà endavant", ha assegurat el portaveu de Junts pel Sí, Marc Sanglas, defensant que els projectes que hi ha sobre la taula són "un avantatge" per garantir que el soterrament dels FGC a Sabadell serà una realitat. Al mateix temps, el diputat de JxS s'ha compromès a "pressionar" el Govern per fer possible la partida pressupostaria que permeti fer l'obra.