David Fernàndez: «El Govern s'hauria de personar als casos Palau i Mercuri»

L’expresident de la comissió del cas Pujol compareix al Parlament a la comissió de mesures contra la corrupció i per la regeneració democràtica | Denuncia la manca de mitjans i de voluntat política per fer-hi front

David Fernàndez, a la comissió contra la corrupció del Parlament
David Fernàndez, a la comissió contra la corrupció del Parlament | @parlament_cat
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:34h
Aquest dimarts s'han fet les primeres compareixences al Parlament a la comissió d’estudis de les mesures de lluita contra la corrupció per a la regeneració democràtica. David Fernández, que va presidir la comissió del cas Pujol, ha estat un dels compareixents. L’exparlamentari ha afirmat que “la Generalitat s’hauria de personar al cas Palau, i al cas Mercuri. I a tot als processos on s’ha defraudat un euro als comptes públics”.

Fernández ha citat una frase de l’exfiscal José María Mena: “En aquest país mai hi ha hagut oasi, hi ha hagut impunitat”. L’exdiputat de la CUP ha denunciat la manca de mitjans per fer front a aquesta xacra. “La corrupció ha estat i és sistèmica, no es tracta de cap poma podrida”, ha dit. Sobre el concepte de corrupció sistèmica, ha dit que no és una expressió seva, sinó del jutge Giovanni Falcone, assassinat per la màfia.

“En el combat contra la corrupció, el que falta és voluntat política”, ha assegurat David Fernández, qui ha repetit vàries vegades que ell no creu en la presó, però que troba injust que sempre hi desemboquin els més dèbils.

“El major defraudador espanyol es deia Emilio Botín, que va tenir funerals d’Estat”, ha assegurat Fernández molt emfàticament. “La corrupció genera un cert nihilisme moral”, ha dit l’exparlamentari de la CUP. David Fernández, malgrat això, ha destacat avenços que s’han donat els darrers anys, com el Pacte Social contra la corrupció, Ha acabat citant Xavier Vinader –just un any després de la seva mort- quan deia que el combat contra la corrupció era sobretot cultural i pedagògic.