Les samarretes de la Crida i els legionaris marquen el ple de Sabadell

Els regidors de la Crida van exhibir missatges contra la presència d’imputats al ple, en referència a Josep Ayuso | Juli Fernàndez i Carles Bosch s’enganxen pels legionaris de Can Puiggener | Esteban Gesa va haver de marxar abans d’hora per malaltia

El ple de març ha durat poc més de tres hores
El ple de març ha durat poc més de tres hores | Albert Segura
Redacció
01 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:34h
El ple del mes de març de Sabadell, celebrat aquets dijous, ha aconseguit fer realitat una de les promeses de tots els grups municipals, i és reduir la durada de la sessió. En aquest cas, el tret de sortida es donava a les 17.00 hores i s’acabava poc després de les 20.00 hores, amb precs i preguntes liquidats.

Samarretes antiimputats
 
Abans de començar, Albert Boada sortia corrents del saló de plens. L’objectiu era canviar-se la samarreta i vestir la que duien els altres tres regidors de la Crida per Sabadell, on s’hi podia llegir el missatge Prou corrupció, fora imputats de l’ajuntament, en clara al·lusió a la recent imputació (investigació) de Josep Ayuso pel cas de Ca n’Alzina. “L’hem hagut de recuperar del calaix”, deia Maties Serracant abans d’entrar al saló.
 


A mi la legió
 
Un dels episodis més estranys de la sessió s’ha donat en el debat de la moció presentada per CiU per abordar la creació d’un registre de grups d’interès a la ciutat. Ha estat llavors quan el regidor Carles Bosch (PSC) ha retret a l’alcalde, Juli Fernàndez, que el govern posés pressió sobre les entitats de Can Puiggener, fent-los retirar la presència de legionaris en la processó de Divendres Sant.
 
L’alcalde li ha recordat a Bosch que únicament es va dir que la Banda Municipal no actuaria si hi havia presència dels legionaris, recordant que es tracta d’un “grup paramilitar i feixista”, i li ha recordat que molts alcaldes socialistes lluiten per evitar que els legionaris participin en els actes públics als seus municipis: “Manos Limpias en persegueix algun d’ells”, ha recordat Fernàndez.
 
En el torn de rèplica, Bosch li ha preguntat que per què no prohibia també la presència de natzarens, donat que recorden els membres dels Ku klux klan, o el Sant Crist, perquè es tractava d’un home mort a la creu, fet que ha provocat alguna riallada i mostra de sorpresa. Fernàndez li ha tornat a respondre, després de retreure-li que no es trobaven en el torn de precs i preguntes a l’alcalde, que abans de fer aquest tipus de comentaris recordés la posició del partit respecte l’exhibició de militars.
 

Un legionari en la processó de l'any passat. Foto: Juanma Peláez



Exposició inesperada
 
El regidor d'Espai Públic, Xavi Guerrero, i la de Participació, Glòria Rubio, han sorprès amb una manera bén gràfica de mostrar unes taules informatives. Guerrero explicava amb detall quins eren els índexs contaminants dels autobusos de la flota municipal, moment en què Rubio ha aixecat uns cartells al seu costat, ensenyant unes taules amb totes les dades detallades, com si es tractés d'un passi de diapositives.

Aquest fet ha provocat una forta riallada entre els assistents i entre els propis regidors, conscients de com de còmic (a la vegada que pràctic i entenedor) ha estat la manera de transmetre les dades.
 

Xavi Guerrero i Glòria Rubio en plena presentació. Foto: Albert Segura


Altres

Al marge d’un telèfon mòbil del grup de Ciutadans que s’ha disparat amb un missatge de l’entitat bancària ING Direct, cal destacar que el regidor del PP, Esteban Gesa, ha hagut d’abandonar la sessió després d’intervenir en diverses ocasions, mostrant una veu agafada i un refredat d’alçada.