Sabadell assegura que té raonaments jurídics que avalen la propietat de la caserna de la Guàrdia Civil

L’executiu local preveu abordar el cas amb el futur govern espanyol

Accés a la Caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell
Accés a la Caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
01 de març del 2016
El govern de Sabadell assegura que té raonaments jurídics fundats que avalen que la propietat de la caserna de la Guàrdia Civil és de titularitat municipal. Així ho destaca un informe que l’Ajuntament està preparant per abordar les converses previstes amb el futur govern espanyol.
 
La propietat de la caserna de la Guàrdia Civil, situada en la cantonada del carrer Villarrubias i la Gran Via, és una de les pedres a la sabata que venen de lluny. Ajuntament i govern espanyol van signar l'any 2006 un pacte mitjançant el qual s’establia una cessió de terrenys i una suma de diners per part de la ciutat al ministeri de l’Interior a canvi d’apropiar-se dels terrenys de la caserna, amb l’objectiu, en aquell moment, de projectar-hi un Parc de Salut. Tot plegat, però, va quedar en paper mullat després que diverses veus de Sabadell posessin sobre la taula la possibilitat que la caserna ja fos propietat de l’Ajuntament.
 
“Estem elaborant un informe jurídic que ens torni a situar en el punt de vista dels drets que té l’administració municipal pel que fa a la titularitat”, explica el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant. En aquesta línia, el regidor assegura que l’informe sosté el que ja havien defensat antigament des de l’Entesa per Sabadell i altres forces de la ciutat, i que la caserna és, efectivament, propietat municipal.
 
“L’utilitzarem per a les converses entre les dues parts, tenim la solvència jurídica que no hem d’indemnitzar l’Estat”, afegeix. En aquesta línia, assegura que tot i que han rebut la petició del ministeri espanyol per a abordar la situació, no serà fins que hi hagi un nou govern electe quan facin el següent pas per posar en marxa les noves converses.