Pere Navarro nega haver fet gestions per afavorir un empresari amic de Bustos

L’exprimer secretari del PSC ha declarat com investigat en el cas Mercuri | Se li atribueixen possibles tractes de favor per decantar el vot a favor del Canal Català en unes noves llicències de TDT

Pere Navarro, a la sortida dels Jutjats de Sabadell
Pere Navarro, a la sortida dels Jutjats de Sabadell | Albert Segura
Albert Segura
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:57h
L’exprimer secretari del PSC, Pere Navarro, assegura que no va fer cap gestió per afavorir Nicola Pedrazzoli, fundador de Canal Català i amic de l’exalcalde socialista de Sabadell, Manuel Bustos, per obtenir una nova llicència de TDT. Navarro ha declarat aquest migdia en qualitat d’investigat, figura antigament coneguda com a imputat, per les pressions que li hauria fet Bustos per decantar el vot dels membres del PSC al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) en favor de Pedrazzoli.
 
Navarro ha assegurat que no va fer cap actuació ni a favor ni en contra en el procés d’adjudicació de la llicència, que finalment va perdre el Canal Català, un fet que assegura que demostra la seva innocència. En aquest sentit, defensa que va parlar amb Bustos, però que no va fer cap gestió ni va intervenir per facilitar la concessió del canal, fet que en el propi sumari apareix.
 
“Pedrazzoli em va trucar per queixar-se i li vaig dir que tornés a iniciar el procediment de nou o que presentés un contenciós si considerava que els seus drets s’havien conculcat”, ha expressat Navarro. Per aquest motiu, assegura que no va moure ni un dit per a beneficiar-lo: “El PSC no ha fet cap activitat per afavorir ni perjudicar-lo, perquè no teníem ni la relació ni la voluntat per a fer-ho”.
 
Navarro ha hagut de declarar per la peça 29 del cas Mercuri, la mateixa per la qual ja ha hagut de declarar el portaveu municipal del PSC, Jaume Collboni, i on també estan investigats Bustos i Pedrazzoli.