La replantació de Can Deu desborda els organitzadors

La ventada de 2014 va deixar el bosc arrassat | Uns 1.400 ciutadans s'han sumat a l'activitat que s'ha dut a terme els darrers diumenges

Redacció
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:15h
Una família participant en la jornada d'avui
Una família participant en la jornada d'avui | Júlia Pérez
Les jornades de recuperació del bosc de Can Deu fetes els passats diumenges 20 i 27 de gener i 14 i 21 de febrer han comptat amb una participació total de més de 1.400 persones, superant les expectatives dels organitzadors. La superfície que s’ha reforestat, de 6 hectàrees, ha estat repartida entre les quatre zones, de manera que cada jornada s’ha treballat 1,5 ha aproximadament amb un total de 5.000 plançons plantats de pi blanc, alzina i pi pinyer.

De fet l'organització esperava rebre unes 150 persones per jornada, és a dir, un total de 600, però finalment n'han acollit unes 1.400. És per això que estan programades actuacions de seguiment de la plantació amb reg de suport i desbrossada d’esbarzers, que es realitzaran l’últim diumenge de maig i els tres primers diumenges de juny d’enguany.

És important que aquesta implicació i compromís de la ciutadania continuï durant els propers mesos, ja que l’èxit del creixement i evolució d’aquests plançons dependrà en bona part de la bonança climatològica, però també, del seguiment i manteniment que se’nfaci. És per això que des de la Fundació agraeixen la participació dels ciutadans en aquestes jornades però demanen que aquesta participació i compromís es mantingui en el temps, ja que és un període molt important i delicat en aquest estat d’arrelament i creixement dels plançons.

A més d’aquestes actuacions programades, n’hi haurà d’altres en funció de la climatologia. Ja s’han fet regs extraordinaris de manteniment al voltant de Sant Vicenç de Verders i a la zona de Vallehermoso, en aquest últim cas, amb la col·laboració dels veïns el dissabte 13 de febrer.