Multen una veïna de Sabadell per retreure a un policia que no havia aparcat bé

L’Ajuntament podria obrir un expedient informatiu per investigar els fets | Els fets van passar la tarda de la Nit de Nadal al centre

El Forn del Mercat, aquest matí
El Forn del Mercat, aquest matí | Albert Segura
NacióSabadell
11 de febrer del 2016
Actualitzat el 13 de febrer a les 16:48h
Curiosa acció individual d’un agent de la Policia Municipal de Sabadell. Tal i com avança el Diari de Sabadell en la seva edició d’aquest dijous, un agent del cos municipal va multar una fornera després que aquesta comentés en públic que el policia havia estacionat el cotxe patrulla en una zona prohibida. L'import s’eleva als 100 euros i l’Ajuntament podria obrir un expedient informatiu que fins i tot podria acabar en expedient sancionador per abús d’autoritat.
 
Els fets van passar la tarda de la Nit de Nadal de l’any passat al Forn del Mercat, situat a l’exterior del Mercat Central de Sabadell. Un cotxe patrulla va aparcar en una zona d’estacionament prohibit i de dins va baixar-ne un agent que va adreçar-se al forn per fer cua per, com la resta de clients, comprar el berenar.
 
“La meva companya em va preguntar si s’hi podia aparcar on havien deixat el cotxe, encuriosida, i jo li vaig dir que clar que no, que no s’hi podia, i l’agent es va sentir al·ludit”, explica a NacióSabadell Emilia Navarreta, la fornera afectada. L’agent, visiblement molest, va pagar el berenar, es va endur la dona a un racó i li va comunicar que li imposava una multa “per falta de respecte a l’autoritat”, que s’elevava a 100 euros.
 
“Em va amenaçar que si seguia parlant la pujaria fins els 1.000 euros”, afegeix. Tot davant la mirada atònita de la companya i dels clients habituals de l’establiment, que no donaven crèdit a l’escena que estaven presenciant.
 
A principis de gener Navarrete va rebre una notificació a casa i va a anar a recollir una carta certificada a Correus, que va resultar ser la multa. La dona ha decidit recórrer-la, sobretot perquè, a banda de considerar que es tracta d’un evident abús d’autoritat, la Policia va multar al seu marit una setmana abans amb 200 euros per aparcar al mateix lloc.
 
L’Ajuntament anima a denunciar els fets
 
Fonts de l’Ajuntament consultades per NacióSabadell han explicat que en tenir coneixement d’aquesta circumstància dos agents de la Policia Municiapl es van desplaçar fins el forn per demanar més dades dels fets a la fornera. El consistori, però, no pot obrir un expedient informatiu fins que l’afectada no presenti una instància, motiu pel qual animen a tot aquell ciutadà que es trobi en una situació així que faci el pas.
 
Segons les mateixes fonts, l’expedient informatiu permetria aprofundir en el cas i dirimir les responsabilitats corresponents, amb la possibilitat d’obrir un expedient sancionador a l’agent si es demostra que va abusar de la seva posició.