Esclat no podrà tocar la xemeneia de la fàbrica Llagostera-Sampere

Bonpreu hi construirà un supermercat però haurà de respectar l’element protegit | La previsió és que demanin una llicència parcial d’enderroc

La fàbrica Llagostera-Sampere amb la xemaneia de fons
La fàbrica Llagostera-Sampere amb la xemaneia de fons | Marcos Brosel
Nació Sabadell
01 de febrer del 2016
La firma Bonpreu no podrà tocar la xemeneia de la fàbrica Llagostera-Sampere, que ha comprat per a construir-hi un nou supermercat Esclat, el primer de la cadena a la ciutat. El catàleg de patrimoni estableix la protecció de l’element arquitectònic, que d’altra banda no cobreix la resta de l’antiga fàbrica.
 
El grup Bonpreu va comprar la fàbrica, situada entre els carrers Margenat, Joaquim Costa, Sant Baldomer i Parellada, just a tocar a la carretera de Terrassa, i on hi situarà unes 225 places d’aparcament. El projecte passa per tirar a terra part de la fàbrica actual i construir-hi la nova estructura per encabir-hi el supermercat, que preveu obrir portes aquest mateix 2016.
 
Segons informen fonts de l’Ajuntament de Sabadell a NacióSabadell, la xemeneia està inclosa en el catàleg de patrimoni local, motiu pel qual no es pot alterar i, per tant, molt menys enderrocar. En aquest sentit, Bonpreu també ha accedit a mantenir el volum de part de les naus que tenen més representativitat del conjunt, que ocupa tota una illa de cases.
 
Per aquest motiu, hauran de demanar una llicència parcial d’enderroc, a més d’una altra de rehabilitació. Tot i això, cap d’elles ha estat registrada a l’Ajuntament. D’altra banda, el consistori assegura que si bé hi ha una proposta d’ubicar una benzinera EsclatOil en el complex, aquesta opció s’ha deixat aparcada per a una segona fase.