La Guàrdia Civil registra l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès pel cas del 3%

L'equip de govern actual liderat per Junts per Sant Quirze ha mostrat la "total disponibilitat" a col·laborar amb la justícia | Les adjudicacions les va fer l'empresa municipal COMU en la construcció d'habitatge públic municipal durant el 2012, sota el govern de CiU

Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
Ajuntament de Sant Quirze del Vallès | Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
Redacció
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:26h
Agents de la Guàrdia Civil han entrat a primera hora d'aquest matí a l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès per buscar informació en el marc de la investigació relacionada amb les adjudicacions d'obres a l'empresa Teyco. Així ho ha confirmat l'alcaldessa, Elisabeth Oliveras (Junts per Sant Quirze) a través d'un comunicat a la premsa.

Les adjudicacions les va fer l'empresa municipal COMU en el marc de la construcció d'habitatge públic municipal durant el 2012, sota el govern de CiU. L'equip de govern actual s'ha mostrat "especialment preocupat" en veure com l'Ajuntament "es pot veure afectat en investigacions judicials de les quals es pot desprendre que diners públics del municipi han estat utilitzats amb finalitats il·lícites".

En aquest sentit, Oliveras ha assegurat que han facilitat la documentació requerida i ha mostrat la "total disponibilitat a col·laborar amb les autoritats judicials, per tal d'esclarir amb la màxima celeritat qualsevol dubte" que afecti la institució.

L'equip de govern ha adoptat el "ferm compromís de defensar els interessos i patrimoni" del poble en el cas que s'hagin vist afectats. "Amb això volem deixar clar que en cap cas en sentirem condicionats per escenaris i arguments, esperpèntics i ridículs, que pretenguin emmascarar actuacions que hagin dilapidat recursos municipals amb altres processos que actualment viu el nostre país", ha afirmat l'alcaldessa al comunicat.

També relacionat amb el cas del 3%, Jordi Porta, expresident d'Òmnium Cultural, ha explicat aquest dimarts que l'entitat ha rebut donacions, però ha negat que siguin "pagaments il·legals". Alguns mitjans com El Mundo acusen l'entitat d'haver rebut comissions del 3%, cosa que Porta ha negat: "Ara busquen per tot arreu, a veure què troben". 

Cas Petrum

A finals del mes d'agost de 2015 la Guàrdia Civil va escorcollar la seu de la fundació CatDem i la de CDC per buscar documentació relacionada amb el pagament de comissions il·legals, el conegut com a cas 3%. Poc després va ser detingut l'extresorer de CDC, Daniel Osacar. La investigació però va començar dos anys abans a Torredembarra, quan un extreballador d'una empresa de l'exalcalde Daniel Massagué va denunciar moviments estranys de diners. La investigació va arribar a la imputació de Jordi Sumarroca, conseller delegat de l'empresa constructora Teyco.