Guerra de comunicats entre la JNC i les JERC a Sabadell

La joventut de CDC critiquen que les d’ERC emetin un comunicat demanant l’apartament d’Artur Mas | Els recorden que Junqueras, Rufián i Rovira defensen la candidatura del president en funcions

Artur Mas fotografiat en un acte a Sabadell
Artur Mas fotografiat en un acte a Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
08 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:04h
En ple terratrèmol per la decisió de la CUP de no donar suport a la investidura d’Artur Mas, la tensió pel procés s’ha instal·lat a Sabadell en forma de tensions entre les joventuts de CDC i ERC, totes dues integrants de la candidatura unitària de Junts pel Sí. Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han demanat en un comunicat que Artur Mas s’aparti per a poder garantir la investidura d’un president i avançar en el procés sobiranista, un fet que ha provocat la reacció de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), que els retreu el gest.
 
En un comunicat, la JNC recorda frases com “Mantenim que el candidat és Mas, tenim uns compromisos i som lleials”; “Sense Artur Mas, sense el que representa, no es farà la independència”; o “El nostre candidat a president és Artur Mas”. Es tracta, recorden, de frases que han pronunciat Oriol Junqueras, Gabriel Rufián i Marta Rovira, respectivament, posicionaments que estan encaminats en esgotar totes les opcions de negociació fins que el termini no s’esgoti, és a dir, fins diumenge.
 
El col·lectiu assenyala que la figura de Mas va comptar amb el suport de forces com CDC, ERC, Demòcrates, Reagrupament i MÉS, i afegeixen que la meitat de la CUP es va posicionar a favor d’investir Mas a canvi d’una proposta de pla de xoc. “Trobem fora de lloc que les JERC Sabadell corrin a emetre un comunicat exigint a Mas que retiri la seva candidatura quan, en tot el temps que ha passat des del 27S, no ens consta que n'hagin publicat cap exhortant la CUP a acceptar l'acord amb Junts pel Sí”, afegeixen.
 
De la mateixa manera que el líder local de CDC, Carles Rossinyol, ha apuntat en declaracions a NacióSabadell, la JNC lamenta el “doble raser” del posicionament de les JERC: “És simplement una altra contradicció en la història d'unes JERC Sabadell partides per la meitat que es debaten entre l'afinitat amb la CUP o la lleialtat a ERC i els seus compromisos com a part integral de Junts pel Sí, unes JERC Sabadell tan dividides que el 27S bona part de la seva militància va anunciar que votaria CUP i es va negar a fer campanya per Junts pel Sí malgrat la presència a la llista de la Laia Girós, una excel·lent candidata sabadellenca de les mateixes JERC”.
 
De la mateixa manera els demanen que resolguin la “pugna ideològica que arrosseguen des de fa temps” per “empènyer el país endavant”.