El tortell de massapà segueix sent el preferit per Reis

Les tendències costen menys d’arrelar en aquestes tradicionals postres | El dia 6 de gener és el dia més fort de l’any per als pastissers catalans

Un tortell de Reis de pastisseria
Un tortell de Reis de pastisseria | Lluís Vilaró
Albert Segura
04 de gener del 2016
Actualitzat a les 23:49h
El tortell de massapà és el preferit per als sabadellencs per celebrar el dia de Reis. Aquest és el més típic i també el més demanat a les pastisseries de la ciutat, fruit de la tradició i les ganes de compartir la sobretaula amb els més petits, que esperen alguna cosa més que mossegar un tros de pastís.
 
“El tortell de brioix amb massapà és el que més agrada, i nosaltres a més hi posem una mica de crema per fer-lo més gustós”, explica Eli Bosser, de la pastisseria ArtBo. El tortell de Reis converteix el 6 de gener en la diada més forta per als pastissers catalans: “Tothom compra el tortell, per la castanyada hi ha qui no menja panellets o per Nadal qui no compra torrons, però el tortell de Reis sempre es compra”, explica.
 
El tortell, a més, compta amb dos elements indispensables, el rei i la fava. La tradició mana que qui trobi la figura del rei haurà de ser coronat, mentre que qui ensopegui amb la fava es veurà obligat a pagar l’import del tortell. Una tradició que s’ha quedat en això, una tradició, perquè en rares ocasions qui l’ha comprat accepta que li paguin el tortell.